Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

“I trygge hender”

Landsgruppen av helsesykepleiere har utviklet en animasjonsfilm for å forebygge og avdekke vold mot barn. Se filmen her.

Foto: Fra animasjonsfilmen "I trygge hender", Landsgruppen av helsesykepleiere 2018.

De fleste små barn har det trygt og godt i hverdagen sin, samtidig vet man at det forekommer vold i hjemmet, og det skjer i alle samfunnslag og i alle typer familier. Helsestasjonen og helsesykepleiere er en viktig samtalearena for å forebygge og avdekke dette. Landsforeningen av helsesykepleiere har nå utarbeidet materiell for å styrke helsesykepleiere i dette arbeidet. 

En god barndom varer livet ut og samarbeidet mellom foreldre og helsepersonell er svært viktig den første tiden for å sikre at barnehjernen får så gode forutsetninger som mulig. Som et ledd i dette arbeidet har Landsgruppen av helsesykepleiere (LaH NSF) utviklet en animasjonsfilm og et veiledningshefte for helsesykepleiere med hensikt å forebygge, avdekke og avverge vold mot små barn.

Innholdet bygger på forskning om hjernes utvikling og vold mot barn, og den er laget slik at helsesykepleiere med sin kompetanse kan ta det i bruk uten ytterligere opplæring. Filmen bør brukes så tidlig som mulig etter fødsel av helsesykepleiere og annet helsepersonell som møter foreldre i denne fasen.                                                                                                                                                                                      (Kilde: Landsgruppen av helsesykepleiere)

Filmen finnes også med- og uten tekst, med pauseknapp og en engelsk versjon. For å finne alle versjonene av filmen og veiledningshefte trykk på lenken Landsgruppen av helsesykepleiere sin hjemmeside.

Alle fagartikler