Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Nettressurser for helsepersonell som jobber med barn og unge

Finn ressursene her.

Foto: Shutterstock

Er du helsesykepleier, eller annet helsepersonell, som jobber med barn og unge har vi i denne artikkelen samlet noen gode nettressurser som kan være nyttige verktøy i dette arbeidet.

NRK har produsert en animert tv – serie kalt,  “Kroppen min eier jeg”. Serien har som formål å gi barn (6-8år) kunnskap om kropp, grenser og seksuelle , samt lære seg om grenser, både sin egen og andres. Serien har også som mål at flere barn skal tørre å varsle om overgrep.

NRK sin serie, Newton, har laget en sesong om puberten. Dette er et populærvitenskapelig program som er rettet mot ungdom, og som helsepersonell kan bruke i veiledning med unge og pubertet.

Barneombudet har en nettside hvor de referer til barns rettigheter når de er innlagt på sykehus eller andre helseinstitusjoner.

Nettstedet littsint.no er for foreldre som ønsker å få hjelp til sinnemestring. Denne siden kan også brukes av helsesykepleiere i veiledning til foreldre på blant annet helsestasjonen.

Kreftforeningen har laget mye godt informasjonsmateriell til blant annet helsestasjoner om røykfri barndom, kosthold og aktivitet og gode solrutiner for barn. Informasjonen finner du her.

UngePårørende.no er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende, og er et godt verktøy for helsepersonell å bruke i arbeidet med barn som pårørende. Nettsiden inneholder ulike fagtekster og videoer om forskjellige temaer knyttet til det å være pårørende. Barn som har spørsmål kan sende brevpost eller chatte med fagpersonell via nettsiden.

 

Alle fagartikler