+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Oslo/Akershus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Foto: Shutterstock

Podkast og panelsamtale innen sorgstøtte

Enhet for sorgstøtte på Akershus universitetssykehus (Ahus) har deltatt på podkast og panelsamtale for å snakke om sorg og sorgstøtte. Disse mediene vil kunne være til nytte for annet helsepersonell som jobber med mennesker i sorg.

Sorgpodden

Hva skjer med familien når sorgen rammer? Klinisk sosionom Knut Andersen, fra Enhet for sorgstøtte på Akershus universitetsykehus, snakker med Kjersti Kanestrøm Lie om sorg i et familieperspektiv, og hvor viktig det er at alle familiemedlemmene kan sørge på sin egen måte.

Alle våre dager

Klinisk sosionom Knut Andersen har møtt flere tusen mennesker i sorg. På enhet for sorgstøtte på Ahus hjelper han ukentlig mennesker i å takle smerten ved å miste en man elsker. Hva sier han til dem? Og hva kan vi lære av det? 

Foreldrerådet

Marianne Rise fra Enhet for sorgstøtte på Akershus universitetssykehus, har gjestet Foreldrerådet, og snakket om hvordan man kan snakke med barn om sorg. Hvordan man tilrettelegge, og hvordan man kan sørge sammen.

Finn denne podkasten her. 

Panelsamtale

Hege Sandanger, sykepleier og spesialrådgiver i Enhet for sorgstøtte på Akershus universitetssykehus, gjestet panelsamtale ” Hvordan håndterer vi døden?” i regi Jølstad begravelsesbyrå. Her gjestet flere kjente personligheter  som deler sine erfaringer rundt håndtering av døden.