+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Plakat for Helhjerta Podkast. Bilde av Heidi Skutlaberg Wiig og Cathrine Krøger. Sesong 9, episode 2Plakat for Helhjerta Podkast. Bilde av Heidi Skutlaberg Wiig og Cathrine Krøger. Sesong 9, episode 2

Cathrine Krøger – Sykepleier, fryktet og snill

Cathrine Krøger er norsk litteraturkritiker, idehistoriker og sykepleier. Hun ble kåret til Årets litteraturkritiker av Kritikerlaget i 2019. Med både sykepleiermor- og mormor lå nok sykepleieren og ulmet lenge i Cathrine før hun i all hemmelighet startet på sykepleieskolen i en alder av femti år. Der opplevde hun et overraskende stort fokus på akademiseringen av et praktisk yrke. Selv om hun hadde lovet seg selv å ikke ta frem kritikeren i seg under utdanningen ble dette vanskelig å følge.  

“Det er bare et tidsspørsmål før vi får i oppgave å reflektere over tarmtottenes opplevelse av å være tarmtotter” skrev hun i en kronikk om utdanningen kort tid etter at hun hadde startet. “Jeg kan være litt røff i kantene” innrømmer Cathrine, men sier også at “man blir så snill av å være snill”. Hør Cathrine fortelle om hvordan hun opplever hverdagen som sykepleier og litteraturkritiker, og hvordan det har vært å kritisere “sine egne” da det sto på som verst under pandemien.  

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.