+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område

Digital eksamen til Grunnkurs i Legemiddelhåndtering er revidert

Det er nå to år siden Grunnkurs i Legemiddelhåndtering ble utviklet og publisert på Kompetansebroen og tilbakemeldingene har vært svært gode. Mange kommuner har allerede tatt det i bruk, og opplevelsene er at kurset holder høyt faglig nivå. Flere liker også godt at pensum er tilgjengelig som lydbok.

På etterspørsel fra Kompetansebroen Innlandet ble det gjennomført en brukertest med deltagere fra noen av deres tilhørende kommuner. Som følge av tilbakemeldinger herfra og fra andre som har tatt kurset i bruk har vi nå gjennomført en revidering av den digitale eksamen. Revideringen inneholder både ny oppbygging av kurset samt revidering av eksamensoppgaver med klarere språk og tydeligere poenggivning.

Du finner kurset i sin helhet ved å klikke under:

I Vestfold er det også flere kommuner som har tatt dette kurset i bruk, og erfaringene er gode.

Vi i Tønsberg kommune har nå bestemt oss for å kun bruke Kompetansebroen når det gjelder legemiddelkurs. Kursene virker solide og vi har tro på at dette er et riktig valg. Som samarbeidspartner betaler allerede Tønsberg kommune for Kompetansebroen. I tillegg har vi hatt kurs fra en annen tilbyder. Denne kostnaden trenger vi ikke og har spart over kr. 350 000. Disse midlene kan brukes til annen kompetanseheving de ansatte trenger.

Mette Vikan Andersen, kommunalsjef Helse- og omsorg, Tønsberg kommune

Mette Vikan Andersen

Nyttig informasjon til kursledere

Som følge av at eksamen er revidert, må deltagere som tidligere har blitt meldt opp men enda ikke gjennomført eksamen – bli meldt opp på nytt. På denne måten blir de lagt til i den nye reviderte eksamen.

Trenger du oppfriskning i legemiddelregning?

Kompetansebroen har nå også publisert et e-læringskurs i legemiddelregning produsert av Sykehuset i Østfold. Du kommer til kurset ved å klikke på bildet under: