+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område

Lars Erik – den deprimerte konserndirektøren 

Hvordan er det å våkne med en følelse av nedstemthet og håpløshet, og så skulle gå på jobb som konserndirektør i Veidekke? Og hvordan er det å møte kollegaer og ansatte etter at man har fortalt åpent om at det faktisk er sånn man har det?

Som konserndirektør i Veidekke representerer Lars Erik Lund en gruppe menn man ofte assosierer med helt andre beskrivelser enn bedrøvet og deprimert, og hvor psykiske lidelser gjerne er noe man ikke snakker om. Lars Erik Lund klarte ikke å holde det hemmelig lenger, og han valgte å skrive en kronikk om hvordan han hadde det. Responsen har vært overveldende! På Verdensdagen for psykisk helse 2021 ble han tildelt Åpenhetsprisen av Mental helse. Noe av begrunnelsen for tildelingen av prisen var blant annet at når en toppleder i et stort mannsdominert konsern som Veidekke velger å dele sine tanker om egne psykiske helseutfordringer, vil dette kunne gjøre det lettere for andre menn å snakke om det de strever med og å oppsøke hjelp. Dette vil kunne redde liv.

Det var på en måte ikke et valg om å være åpen, sier Lars Erik Lund, det ble til slutt uunngåelig.  Og jobben er for han den beste medisinen!

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen [email protected].