+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Illustrasjon: Shutterstock

God sommer fra Kompetansebroen Ahus

Endelig er sommeren her, pandemien har løsnet grepet og for helsepersonell i både kommuner og sykehus står en vel fortjent sommerferie for døren. Her får dere en liten sommerhilsen fra oss i Kompetansebroen med høydepunkter fra første halvår og litt hva dere kan se frem til av nytt innhold når vi er tilbake i august.

Nye temaer lansert

To nye temaer er lansert; Migrasjonshelse og Pathways – Pasientforløp for eldre.

Migrasjonshelse har vært et etterpurt tema, da mange pasienter på sykehus har invandrerbakgrunn og mange ønsker  å kunne mer om forholdet mellom migrasjon og helse.

Forskerne i Pathways-prosjektet ønsket å nå bredt ut til de som jobber med pasientene, studenter og lærere i helseutdanning, og ikke minst eldre pasienter og deres pårørende. Nå formidles noen av disse forskningsresultatene i et eget tema på Kompetansebroen; Pathways.

Klikk under for å åpne.

E- læring

Så langt i 2021 har vi publisert over 20 nye e-læringskurs. Du kan se noen eksempler under eller hele kurskatalogen vår her.

Podkast

Kompetansebroens podkast Helhjerta er nå på sin sjette sesong og det er blitt en populær podkast med over 140 000 avspillinger hittil. Podkasten tar i sommer en pause fra publiseringer, og starter opp igjen 12.august med nye episoder hver tredje uke.  Vi håper tidligere episoder kan være et fint og hyggelig innslag i ferietid. Se podkastsiden her.

Videre utvikling

Fremover er vi er innspurten med utvikling av oppfriskningskurs for sykepleiere og vernepleiere i legemiddelhåndtering. Kurset vil blant annet bestå av filmer utviklet av OsloMet, spørsmål og svar, og digital eksamen.  I tillegg jobber vi med en revidering og utvikling av kunnskapstest til Klinisk observasjonskompetanse i samarbeid med sentrale og lokale fagmiljø.

Det har vært tett samarbeid mellom sentral redaksjon og lokale redaksjoner og fordelen med å være flere er tydelig for alle i samarbeidet. Det blir mer innhold, mer deling, bedre tekniske løsninger og flere utviklingsmuligheter.

Helsefellesskap


Helsefellesskap

Illustrasjon: Utklipp fra Nasjonal helse- og sykehusplan

Kompetansebroen skaper en felles arena for å informere og dele innhold som er relevant for samarbeidet mellom helseforetak og kommuner og er et særlig egnet arbeidsverktøy for et aktivt helsefellesskap på alle nivåer, jamfør nye krav og føringer i Nasjonal helse og sykehusplan 2020-2023.

De lokale redaksjonene i hvert område knytter seg opp mot relevante nettverk i eget helsefellesskap og publiserer lokal fag- og samhandlingsinformasjon i samarbeid med disse, samt bistår ledere og fagansvarlige med å ta i bruk Kompetansebroen. Sentral redaksjon sørger for felles utvikling, teknisk drift og brukerstøtte, samt oppfølging av de lokale redaksjonene.

Lokal redaksjon- Ahus

Anne er ny redaksjonskoordinator i Kompetansebroen Ahus og utgjør lokal redaksjon. Her kan du lese mer om Anne. Anne ønsker etter hvert å komme ut til kommunene på besøk for å bli kjent og høre hvilke behov og ønsker dere har for å kunne bruke Kompetansebroen på best mulig måte.

Ta gjerne kontakt med Anne på mail [email protected] om dere har innspill eller kommentarer.

Til høsten starter Kompetansebroen Ahus et samarbeid med Ambulerende sykepleieteam om undervisning i faglige temaer og veiledning til hvordan finne og bruke ressurser på Kompetansebroen knyttet til temaet. Det blir  publisert en nyhetssak om webinarene i midten av august og webinarene blir lagt ut som arrangement på Kompetansebroen før sommeren, så følg med!

Jeg gleder meg til å reise ut til kommunene og samarbeide med dem. Jeg tror det vil være veldig nyttig både for kommunene og meg- Kompetansebroen trenger innspill og tilbakemeldinger for å bli bedre og kommunene trenger kanskje noen tips til hvordan de kan bruke broen mer systematisk i fagutviklings- og kompetansehevingsarbeid? Dette ser jeg frem til. Med dette ønsker jeg dere en riktig god, solfylt og avslappende sommer!

 

Anne, Redaksjonskoordinator Kompetansebroen Ahus
Foto: Privat