+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet- og Oslo/Akershus-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Foto: Shutterstock

God sommer fra Kompetansebroen!

Det siste halve året har vært veldig spennende for Kompetansebroen. Nye områder har blitt med i samarbeidet, nye funksjoner er lagt til og ikke minst har det blitt produsert masse nytt innhold. Vi vil gjerne ønske alle en riktig god sommer med en sniktitt på hva som kommer utover høsten!

 

Måling av vitale parametre

For å kunne utføre en god ABCDE-metodikk er det viktig at helsepersonell har kunnskap om hvordan man utfører riktige målinger av vitale parametre,  samt har kjennskap til feilkilder og andre faktorer som kan påvirke disse målingene.

På bakgrunn av dette utvikler Kompetansebroen, i samarbeid med USHT Akershus og SIM-senteret på Ahus, ni korte filmer  som viser hvordan man utfører korrekte målinger.

Filmene blir publisert i begynnelsen av høsten.

Podkast

Et spennende prosjekt Kompetansebroen har jobbet med denne våren er en helt ny podkast. Podkasten er spilt inn på Ahus med foredragsholder og kreftsykepleier Heidi Skutlaberg Wiik som programleder i samtaler med spennende fagfolk fra ulike felt i både primær- og spesialisthelsetjenesten.

Det jobbes nå med å ferdigstille de ti episodene som vil bli publisert fra august.

 

Legemiddelhåndteringskurs

Kompetansebroen skal utvikle et eget legemiddelhåndteringskurs for helsefagarbeidere, som vil gjøres tilgjengelig for partnerne i samarbeidet. Utviklingen skal skje i samarbeid med Sykehusapoteket Ahus og OsloMet.

 

Videoreportasjer

Her er en av videoreportasjene vi har laget den siste tiden.

Videoreportasje er et format vi startet med i fjor og har fortsatt å eksperimentere med og lage flere av i år. Det er en mer direkte og engasjerende måte å fortelle historier på og vi opplever at dette er et populært format for aktueltsaker. Derfor vil vi fortsette å bruke video i aktueltsaker fremover så vi tar mer enn gjerne imot tips til saker som kan egne seg å fortelle med video, forteller kommunikasjonsrådgiver i Kompetansebroen Sigbjørn Kristiansen.

 

Med dette tar redaksjonen i Kompetansebroen ferie i noen uker og ønsker alle en riktig god sommer!