+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Foto: Shutterstock

Ja til mangfold, likeverd og kjærlighet!

I juni måned har Norge feiret skeiv kjærlighet og mangfold. Avslutningen på denne feiringen ble en helt annen enn noen skulle tro. Retten til å elske hvem man vil og til å være den man vil er ingen selvfølge, heller ikke for alle i Norge. I vår sommerhilsen ønsker Kompetansebroen å gi oppmerksomhet og støtte til mangfold, inkludering og likeverd for kjønn og kjærlighet i alle variasjoner.

Norge skal ha et helsevesen som verdsetter mangfold, fremmer inkludering og forebygger diskriminering, uansett bakgrunn, identitet eller forutsetninger. Både pasienter og ansatte skal bli møtt med åpenhet, nysgjerrighet, respekt og omsorg uavhengig av deres kjønn, kjønnsidentitet og seksuell orientering. I stedet for å se etter det som skiller oss fra hverandre, kan vi se etter felles identitetspunkter som forener oss.

Flere sykehus og andre offentlige institusjoner synliggjør støtte til mangfoldet ved å heise Pride-flagget. Det har en holdningsskapende effekt, og er en påminnelse på den urett og diskriminering som mange fortsatt opplever. Å se flagget vaie ved inngangspartiet til helse- og omsorgsinstitusjoner er av stor verdi for mangfoldet blant pasienter og ansatte.

Foto: Kjersti Sirevåg

«Mange ulike blomster blir en flott bukett»

sitat av muslimsk opprinnelse

Kompetansebroen vil hente frem en podkastepisode som kan minne oss om at det uvanlige er akkurat like selvfølgelig som det vanlige, og at det å få være hvem man vil er en menneskerett. Esben Ester Pirelli Benestad har lang erfaring med å kjempe for sin rett til å være seg selv. I denne episoden av Helhjerta deler hen av sine erfaringer.

Foto: Kompetansebroen

«I naturens endeløse kompleksitet er det uvanlige akkurat like selvfølgelig som det vanlige.»

Esben Ester Pirelli Benestad

Men hva er vanlig og hva er uvanlig? Hva betyr trans og hvordan kan språket vårt gjøre noe med vår følelse av eksistens? Esben Ester forteller i podkasten om sine erfaringer med å bane vei for de som kommer etter og for mennesker som lengter etter å uttrykke seg på en annen måte. Vi får også høre om hvordan hen gikk fra å være en «master of diguise» til å bli Norges fremste representant for transpersoner og hvorfor akkurat hen ble den personen som skulle gjøre dette. «Gud skapte meg i et humoristisk øyeblikk» sier Esben Ester.

Kompetansebroen ønsker alle en god, trygg og fargerik sommer!