Hege Sandanger (t.v) og Heidi Skutlaberg Wig. Foto: Morten Brøndmo

Kompetansebroen lanserer podkast om menneskemøter og helse

Helhjerta er en podkast om menneskemøter og helse produsert av Kompetansebroen for helsepersonell og andre interesserte.

I denne podkasten møter du mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring. Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 27 år, de siste 13 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun er sentral i prosjektet «Klinisk kommunikasjon» og er mye brukt som foredragsholder.

– Det har vært veldig spennende å høre om andre yrkesgrupper i helsesektoren og møte menneskene bak profesjonene. Jeg tror folk som lytter til denne podkasten vil få et bredere syn på ulike fagområder innen helse og en helt spesiell innsikt i hvilke utfordringer man kan stå ovenfor som helsepersonell. Noe kan være nytt, mens andre situasjoner vil mange kjenne seg igjen i, forteller Heidi Skutlaberg Wiig.

De første tre episodene ble publisert denne uken og deretter vil det publiseres én ny episode hver uke de neste 7 ukene. Podcasten kan du høre her på Kompetansebroen via toppmenyen eller der du hører podcast (for eksempel Spotify, Itunes/Apple podcast, eller TuneIn).

Episode 1: Jørgen Dahlberg

Hva gjør helsepersonell når pårørende ikke ønsker smertelindring? Hva hvis noen har reservert seg mot å motta blod og plutselig trenger det akutt? Hvordan tar vi kloke beslutninger under stort press? Medisinen er full av etiske dilemma, og i denne podkasten kan du høre den engasjerende anestesilegen og advokaten, Jørgen Dahlberg, diskutere interessante eksempler.

Episode 2: Thomas Usler

Thomas var anestesisykepleier på det norske skipet Siem Pilot som drev  grensekontroll og redningsarbeid i Middelhavet i 2015-2017. I en periode var hans navn nevnt i medier over hele verden. I denne episoden kan du høre ham selv fortelle om hvordan det var å være helsepersonell på åpen sjø med svært få ressurser og hundrevis av mennesker med behov for hjelp.

Kari Kogstad

Alle har en fastlege, men ikke alle vet hvordan det oppleves å sitte på den andre siden og ta imot mange ulike pasienter hver dag. «Jeg syns jo det er knakende artig med folk», sier Kari som har vært fastlege i Gjerdrum kommune i 21 år. Hun deler i denne episoden raust av seg selv og bringer oss på innsiden av fastlegejobben.

Vi ønsker gjerne at alle lyttere klikker «abonner» i sin podkast-app og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Vi håper derfor du kan bruke et minutt på å svare på et par spørsmål knyttet til podkasten. Tusen takk!