Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Med bakgrunn i epidemiologisk situasjon, tilgjengelighet på PCR-testing, lang svartid på ordinær analyse med PCR kan kommuneoverlege be om uttak og bruk av Ag-hurtigtester inntil resultater fra nasjonal evaluering, system for innmelding av prøvesvar og ny anbefaling foreligger. Les mer om hurtigtesten, distribusjon, uttak og bestilling av Ag-hurtigtester på Ahus i informasjonen under.

Rutine for bestilling og utlevering av hurtigtester med tanke på Covid-19 sykdom fra Ahus

av Morten Glasø

Informasjon om hurtigtest

Det vises til vedlagte informasjon som er sendt fra Helsedirektoratet til landets kommuner, regionale helseforetak og fylkesmenn, om bestilling og utlevering av hurtigtester Covid-19 til kommunene/bydelene etter større utbrudd av smitte lokalt.
“I påvente av resultat fra den nasjonale evaluering skal Ag-hurtigtest brukes kun til å styrke eller redusere mistanke om smitte, ikke til å bekrefte eller avkrefte et mistenkt tilfelle.

Ag-hurtigtest anbefales foreløpig ikke brukt der svartid på PCR er akseptabel og tilfredsstillende karantenefasiliteter finnes i påvente av PCR-svar. Pasienter må testes dobbelt (både Ag-hurtigtest og til PCR) for å sikre innmelding til MSIS og nasjonal overvåkning.

Distribusjon og uttak av Ag-hurtigtester

Med bakgrunn i epidemiologisk situasjon, tilgjengelighet på PCR-testing, lang svartid på ordinær analyse med PCR og føringer i dette dokumentet (kommunebrev versjon 131120.pdf) kan kommuneoverlege be om uttak og bruk av Ag-hurtigtester inntil resultater fra nasjonal evaluering, system for innmelding av prøvesvar og ny anbefaling foreligger.

Kommuneoverlegen/bydelsoverlegen er de som kan bestille hurtigtester etter større utbrudd av smitte lokalt.

Ved behov for bestilling kontakt:   Maj-Britt Aarnes Hvammen, tlf:  950 85 160 hver dag fra kl. 08-22.

Leveranser:

  • Bestilling før kl. 15:00 vil bli levert samme dag
  • Bestilling etter kl. 15:00 leveres neste dag,  alternativt kan kommune/bydel hente på Ahus Nordbyhagen

Vennlig hilsen

På vegne av fagdirektør, Pål Wiik

Bente Heggedal Gerner
Avdelingsleder

Akershus universitetssykehus HF
Avdeling Samhandling og helsefremmende
1478 LØRENSKOG
Tlf: +47 67960000 (sentralbord)
Mobil: +47 9932 9366

E-Post: bente.heggedal.gerner@ahus.no