+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område

“Livets siste dager – plan for lindring i livets sluttfase”

Hvis du ønsker å registrere din gjennomføring og få kursbevis, må du logge inn først:
Logg inn her

“Livets siste dager – plan for lindring i livets sluttfase”

Livets siste dager

Livets siste dager – plan for lindring i livets sluttfase er basert på internasjonale prinsipp og nasjonale retningslinjer for omsorg til døende. Bruk av en slik plan kan sikre en felles ramme og struktur for behandling, pleie og omsorg i sluttfasen av livet.  Livets siste dager er et hjelpemiddel for personalet, og ingen erstatning for deres kompetanse og kliniske vurderingsevne. Implementering og bruk forutsetter registrering ved Kompetansesenter i lindrende behandling Helseregion Vest (KLB), som har en landsdekkende funksjon som koordinerende senter for Livets siste dager. Som del av “livets siste dager” følger det med et refkleksjonskjema som skal fylles ut i avdelingen etter dødfall.

Helse Bergens nettside finner du mer informasjon om hvordan «Livets siste dager» skal benyttes, om registrering og flere aktuelle artikler om lindrende behandling i livets sluttfase. Dersom du har flere spørsmål, kan du også ta kontakt med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester – Viken (Akershus) [email protected]

For å lese mer om hensikt, ansvar, forutsetninger  og fremgangsmåte/implementering, se Helsebibliotekets nettsider.  

Foto: Skjermdump Helsebiblioteket