+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Kunstner: Orion Righard, BONO

Nasjonal konferanse om rus og psykisk helse – fysisk eller digitalt!

Avdeling rus og avhengighet ved Akershus universitetssykehus HF arrangerer 17. september nasjonal forskning- og fagutviklingskonferanse. Målgruppen er helsepersonell innenfor psykisk helsevern i både spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten, og en kan velge om en vil delta fysisk eller digitalt.

Forskningsutvalget i Avdeling rus og avhengighet (ARA) ved Linn Wergeland Digranes og Lena M. Giselsson Follerås er arrangør for konferansen, som i år har tatt steget fra en regional til nasjonal konferanse. Konferansen arrangeres fysisk på Thon hotell i Lillestrøm kommune, men den vil også tilrettelegges med streaming som åpner muligheten for deltagelse fra hele landet.

Lena M. Giselsson Follerås og Linn Wergeland Digranes. Foto: Privat

«På vei» er en konferanse som gir de ansatte som jobber i fagfeltet innblikk, aktuell kunnskap, inspirasjon og ettertanke. Denne dagen setter vi søkelyset på avhengighet, pårørende, sunt selvsnakk, motgang og håp. Vi håper at alle som jobber med rus og psykisk helse skal få muligheten til å delta, derfor er den i år også tilgjengelig digitalt.

Arrangørene er stolte av programmet som huser viktige tema og dyktige foredragsholdere:

  • Pårørende-perspektiver (Kjersti Bjøntegaard; Unni Ranheim)
  • Forebyggende arbeid med unge (Marco Elsafadi)
  • Naltrekson (Lars Tanum; Anne Marciuch)
  • Nalokson (Arne Kristian Skulberg)
  • Cannabis (Jørgen Bramness)

I konferansesalen blir også spennende postere presentert. Konferansen er godkjent som vedlikehold/kurs-timer for psykologer, leger og sykepleiere.

Vi gleder oss til denne dagen og håper dere vil delta sammen med oss. Vær gjerne kreative med å lage en liten happening med kollegaer hvis dere skal streame, med god lunsj og kanskje en kakebit eller to.- Fordi dere fortjener det! avslutter Linn og Lena.

Klikk her for å gå til påmeldingssiden på Kompetansebroen. Påmeldingsfristen er 16.august.