
Nytt masterstudie i ernæring for helsepersonell
For å imøtekomme behovet etter mer ernæringskompetanse blant autorisert helsepersonell i primær- og sekundærhelsetjeneste tilbyr OsloMet fra høsten 2021 en digital studieretning om grunnleggende ernæring.
OsloMet gjennomførte en undersøkelse i 2019 blant 197 uteksaminerte fra OsloMet med helsepersonellbakgrunn (sykepleiere, fysioterapeuter, vernepleiere og ergoterapeuter) hvor de ble spurt om hvilken kompetanse de syntes manglet i deres utdanning.
Lisa Garnweidner-Holme, førsteamanuensis, spesialiseringsansvarlig for ernæringskompetanse for helsepersonell. Foto: OsloMet
Helsepersonell trenger og ønsker mer kompetanse innen ernæring. Dette samsvarer med funnene i rapporten «Sykdomsrelatert underernæring – utfordringer, muligheter og anbefalinger» av Nasjonalt råd for ernæring fra 2017. Der kan vi lese «Sykepleiere og leger oppgir at de mangler kunnskap om å identifisere og behandle sykdomsrelatert underernæring. Sykepleierne er usikre på hvordan ernæringsstatus skal vurderes og hvordan de skal beregne pasientenes behov og næringsinntak.»
– Studiet skal være digitalt
For å imøtekomme behovet etter mer ernæringskompetanse blant autorisert
Studiet skal være digitalt slik at helsepersonell over hele landet kan delta – dette medfører også at vi kommer til å utarbeide mange case-oppgaver for å f.eks utrede og gi individtilpassede råd for diabetes. Aktuelle studenter må ha autorisasjon som
helsepersonell på bachelornivå (som for eksempel sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter el.), forteller Garnweidner-Holme.
For å gi mer informasjon om studiet holder OsloMet webinar fredag 9. april kl. 13.00-14.00:
Søknadsfristen for opptak er 15. april 2021.