Personvern & informasjonskapsler

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Kompetansebroen samler inn og bruker personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på kompetansebroen.no

Noe funksjonalitet på nettstedet innebærer utfylling av skjemaer, f.eks for å abonnere på et nyhetsbrev. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med disse tjenestene. Dataene som samles inn, benyttes kun til å håndtere:

  • Utsendelse av nyhetsbrev
  • Personalia og info for kursdeltakelse
  • Opprettelse av kurs etter innmelding
  • Innlogging i publiseringsløsningen

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Vi deler ikke personopplysninger med andre instanser, med unntak av Svea Finans ved kursbestilling eller bokbestilling.

Kompetansebroen er behandlingsansvarlig for nettstedet.

Google Analytics

Vi samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på nettstedet via Google Analytics. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av personopplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt aktivt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler til å innhente ikke-personlig informasjon fra besøkende for å forbedre deres online opplevelse og tilrettelegge besøket deres på nettstedet. Nettstedet bruker informasjonskapsler for å gjenkjenne gjentatte besøkende og spore brukeratferd, samt samle sammenlagte data som muliggjør forbedring av innholdet.

Vi respekterer innstillinger for ”Do Not Track” i brukerens nettleser (gjelder headerne X-Do-Not-Track og DNT). Funksjonen for Do Not Track er inkludert i de fleste nye nettlesere. Den kan alternativt legges inn av brukeren selv.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Dersom du har en Google-konto kan du administrere dine innstillinger her

På nettstedet serveres følgende informasjonskapsler:

  • Google Tag Manager: et verktøy vi bruker til å styre de fleste av informasjonskapslene som er nevnt her.
  • Cookie Information Consent: Husker cookie-samtykke i ett år.
  • Områdevelger: Vi setter en cookie for å huske hvilket område du har valgt. Dette er nyttig for å slippe å velge område hver gang du besøker nettstedet.
  • Google Analytics: generer anonymisert statistikk om besøkende.
  • WordPress: for innlogging i publiseringsløsning.
  • Youtube: Innsamling av anonym statistikk for Google’s videotjeneste.
  • Add to any: Statistikk basert på bruk av deleknapper for sosiale medier.

Opprettelse og sletting av bruker i publiseringsløsningen

Når man sender inn påmelding til et kurs eller kjøper en bok i nettbutikken, opprettes en bruker i publiseringsløsningen. Denne brukeren lagrer din ordre, og er knyttet til din e-postadresse.

Ta kontakt med oss på kompetansebroen@ahus.no hvis du ønsker at din bruker skal slettes.

Frontkom AS er databehandler for publiseringsløsningen. Ved krav om innsyn utleveres personopplysninger i henhold til gjeldende lovverk.

Nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev  via e-post. Hvis du abonnerer på dette mottar du e-post når disse blir publisert. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. MailChimp.com er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen deles ikke med andre og slettes når du ber om det. Abonnementet stoppes når du sier opp. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Rettigheter

Kompetansebroen, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Kompetansebroen har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Kompetansebroens systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Kompetansebroen har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller portert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.