Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Shutterstock

Podkaster Geriatri

Helhjerta

 • Podkast

  Med dilla på delirium!

  Verdens deliriumdag markeres 15 mars, og Leiv Otto Wathne sier selv at han har dilla på delirium. Men hva er egentlig delirium, og hvordan kan man vite om pasienten har delirium eller bare er forvirret? Og hva er sammenhengen mellom delirium og demens? 

 • Podkast

  Mormor Molly – Et langsomt farvel

  Sindres mormor var Sindres aller nærmeste. Da hun fikk demens var det Sindre som tok seg av henne, først hjemme, senere på sykehjemmene hvor hun bodde. 

 • Podkast

  Å evakuere et sykehjem – 1 år siden skredet i Gjerdrum

  May Granli var leder for et sykehjem i Gjerdrum da hun fikk en telefon midt på natten. Det hadde skjedd et ras i nærheten av sykehjemmet og beboerne måtte evakueres så snart som mulig. Hva går igjennom hodet etter å ha mottatt en slik telefon? Og hvor gjør man av beboere på et sykehjem midt på natten midt i jula?

 • Podkast

  Det finnes viktigere ting i livet enn å unngå døden

  Marte Mellingsæter er spesialist på den eldre pasienten. Hun mener man må se mennesket bak alderen, og ha fokus på livskvalitet snarere enn livslengde.  

 • Podkast

  Den eldre pasient

  Geriatrisk sykepleier Birte Dilling snakker om “Den eldre pasient”. Hør mer om hva geriatri er, hva som kjennetegner eldre pasienter med lange levde liv, og hva Birte Dilling syns er det fineste med jobben.

 • Podkast

  Tvang, demens og kommunehelse

  En podkast med kommuneoverlege Are Løken. Are har jobbet mye med demens, og han deler mange tips og erfaringer om demensomsorg og helsehjelp til demente. Og så diskuterer han om leger har mindre empati enn andre.

 • Podkast

  Sykehjem er ikke kjedelig!

  Noen av dagens sykehjem omtales av og til som mini-sykehus. Ina Holst Engen er en engasjert spesialsykepleier ved et sykehjem i Nes kommune.

Andre podkaster

 • Podkast

  Psykisk helse i eldre år

  Podkasten Eldre & Psyken kaster lys over hvordan vår psykiske helse kan endre seg i alderdommen.

FacebookEmailPrint