Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Podkaster Helsefremmende og forebyggende

Aktuelle podkaster og podkastepisoder innenfor temaet Helsefremmende og forebyggende.

Helhjerta

 • Podkast

  Fra psykisk uhelse til sjaman i eget liv

  Ann-Peggy snakker i denne episoden om psykisk uhelse, omgivelsessykdommer og det å miste balansen og plukke opp bitene igjen.

 • Podkast

  Dag Werner Larsen: Sykepleier på London pub under skytingen

  På tross av noen år med litt avstand til en praktisk hverdag, slo sykepleierinstinktet inn da han plutselig befant seg midt i dramaet under terroren på London pub. En mann falt om rett ved siden av han etter å ha blitt skutt i hodet. Han handlet raskt og instinktivt.

 • Podkast

  Hvordan ta vare på seg selv når man tar vare på andre?

  For å ta vare på seg selv som helsearbeider må man behandle jobben som en jobb. Terje Lund-Sandal er psykiatrisk sykepleier.

 • Podkast

  Ingen leder alene

  Sylvi Vullum ledet Intensivavdelingen under pandemien og fikk prisen som årets sykepleierleder i NSF Viken for måten hun gjorde dette på.

 • Podkast

  Lars Erik – den deprimerte konserndirektøren

  Hvordan er det å våkne med en konstant følelse av nedstemthet, meningsløshet og håpløshet, og så skulle gå på jobb som konserndirektør i Norges største firma.

 • Podkast

  Snakk mindre, si mer!

  For mange er ikke Anne-Lise Kristensen Pasient- og brukerombud, hun er Pasient- og brukerombudet! Etter mer enn 12 år i tjenesten som pasientens talerør og advokat, er hun fortsatt like engasjert. Hvor henter hun engasjementet fra og hvordan kan hun være så uredd i møte med Helseministre og helsebyråkrater, og ikke minst i møte med det enkelte behandlingssted?

 • Podkast

  Transperson, prestekrager og LHBTIQQA

  Hør Esben Esther fortelle om sine erfaringer med å bane vei for de som kommer etter og for mennesker som lengter etter å uttrykke seg på en annen måte, hvordan hen gikk fra å være en «master of diguise» til å bli Norges fremste representant for transpersoner og hvorfor akkurat hen ble den personen som skulle gjøre dette.

 • Podkast

  Psykologisk trygghet – en forutsetning for pasientsikkerhet og trygge medarbeidere

  Ingen ønsker å fremstå som inkompetente og udugelige! Samtidig vet vi at alle kan gjøre feil, og vi gjør feil, alle sammen! Psykologisk trygghet er en forutsetning for god pasientsikkerhet mener Kari Annette Os.

 • Podkast

  Finnes den vanskelige pasienten?

  Helsepersonell kan møte pasienter som oppleves som vanskelige. Men finnes den vanskelige pasienten, eller finnes pasienten som har det vanskelig? Og er dette tabu å snakke om?

 • Podkast

  Samvalg – å ta beslutninger sammen

  Samvalg handler om å involvere pasienter aktivt i avgjørelser om undersøkelse og behandling. Men det er ikke bare enkelt.

 • Podkast

  De vanskelige fødslene

  I dagens episode snakker Heidi med Tanja Bårdsen – en stolt jordmor ved Kvinneklinikken på Ahus. En del kvinner har spesielle utfordringer knyttet til fødselen. Det kan du høre mer om i denne episoden av Helhjerta.

 • Podkast

  Vi mistet Synnøve

  Helsepersonell som møter barn som er alvorlig syke og deres pårørende har en spesiell utfordring i å forstå og i å kommunisere. I denne episoden snakker Heidi med en mor som mistet sin datter på seks år.

 • Podkast

  Musikkterapi i helsetjenesten

  De fleste har et forhold til musikk og vet at det påvirker oss. Men visste du at det også brukes på en gjennomtenkt måte i helsesektoren? Musikkterapi begynner å få utbredelse og anerkjennelse i helsetjenesten, og i Helhjerta i dag møter du en musikkterapeut som brenner for faget sitt.

 • Podkast

  Blomster-Finn i Helhjerta

  I 1987 klarte Brita Blomquist og Toppen Bech å få Finn Schjøll inn på Frokost-TV. Siden da har han hatt et stort publikum som liker hans åpenhet, ærlighet og positive innstilling. Helsevesenet er rockestjerna, sier Finn! Helhjerta åpner Sesong 6 med denne episoden som er spekket med historier, livsvisdom og gode råd.

 • Podkast

  Pandemiens krigere

  Helhjerta fortsetter med samtaler om korona-krisen. Vi har snakket med ledere, en psykologspesialist og en spesialist infeksjonssykdommer. I dag snakker Heidi med de som står på gulvet og er pandemiens egentlige krigere – en intensivsykepleier fra Ahus og en kreftsykepleier fra Lillestrøm kommune.

 • Podkast

  Ett år siden korona-krisen startet

  12. mars 2020 kom den norske regjeringen med kraftige tiltak for å hindre smittespredning – de sterkeste og mest inngripende tiltakene Norge har hatt i fredstid. Ett år etter at krisen startet snakker Heidi med lederen for bedriftshelsetjenesten ved Ahus.

 • Podkast

  Å være foretakstillitsvalgt

  Hvordan er det å representere flere tusen sykepleiere og leger på et stort sykehus? Det får du høre om i dagens episode, hvor Heidi snakker med Berit Langset og Ståle Clementsen på Ahus.

 • Podkast

  Samhandling mellom sykehus og kommuner

  I denne episoden av Helhjerta har Heidi besøk av en samhandlingoverlege og en kommuneoverlege. Det er en del år siden Samhandlingsreformen kom, men samhandling er fortsatt et aktuelt og viktig tema.

 • Podkast

  Svangerskap, rusmisbruk og menneskerettigheter

  I siste epsiode av Helhjerta sesong 4 møter vi barnepsykolog Kerstin Sødestrøm som blant annet prater om utfordrende fødsler, rusmisbruk og hvordan foreldre kan bli gode omsorgsperosner.

 • Podkast

  Hjerteskolen: Livet må leves!

  Kirsti Reiten Myre gjester denne ukens podkastepisode der hun prater om Hjerteskolen, et tilbud ved Ahus der deltakere får undervisning om sykdomslære, kosthold, trening, livsstil, sex og samliv.

 • Podkast

  Et helhjerta møte med Trond Viggo

  Trond Viggo Torgersen gjester denne ukens podkastepisode der han blant annet prater om maktbalansen mellom helsepersonell og pasienter og du får høre om store linjer, små detaljer og gullkorn fra hans lange og innholdsrike karriere.

 • Podkast

  Det beste vi kan gi barna våre, er et godt parforhold!

  I ukens episode av Helhjerta møter vi barnevernspedagog, familieterapeut og sexolog, Arne Kallekleiv som i samtale med Heidi Skutlaberg Wiig blant annet forteller om hvorfor noen parforhold lykkes og andre ikke. 

 • Podkast

  Den vet best hvor skoen trykker…

  I ukens podkastepisode møter vi professor ved OsloMet, Sidsel Tveiten, som blant annet forteller om veiledning, empowerment, helsepedagogikk og helsekompetanse. 

 • Podkast

  Kirurgi, ledelse og forbedring

  Avdelingsleder ved Gastrokirugisk avd. på Ahus, Geir Arne Larsen, prater om pasientmøter, klagesaker, prehabilitering og operasjonsroboter. 

 • Podkast

  Barneorientert familieterapi i sandkassen

  I ukens podkastepisode møter vi vernepleier og familieterapeut, Magne Rygg, som blant annet forteller om hans tilnærming preget av kreativitet og lek. 

 • Podkast

  Å møte veggen og reise seg igjen

  I ukens podkastepisode møter vi onkolog og professor, Jan Oldenburg, som blant annet deler sine opplevelser rundt det å møte veggen. 

 • Podkast

  Ta tilbake middagsbordet og snakk sammen

  I ukens podkastepisode møter vi fastlege, forfatter, foredragsholder og debattant Jørgen Skavlan. 

 • Podkast

  Livet er mer enn en diagnose

  I ukens podkastepisode møter vi den løsningsorienterte optimisten Torstein Lerhol som har diagnosen spinal muskelatrofi. 

 • Podkast

  Sykehusprest som spiller på mange strenger

  I ukens podkastepisode møter vi sykehusprest på Ahus, Erik Mathisen, som blant annet forteller om det varierte arbeidet sykehusprester har. 

Andre podkaster

 • Podkast

  Hva er helsekompetanse?

  Hjertespesialist, spesialist i indremedisin og «Hva feiler det deg legen» Wasim Zahid i samtale med Anette Strømsbo.

 • Podkast

  Hva er viktig for deg?

  En podkast for pasienter, pårørende og helsepersonell.

FacebookEmailPrint