+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Ahus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Plakat for Helhjerta Podkast. Bilde av Heidi Skutlaberg Wiig, Ann Synnøve Leithe og Frøydis Sund. Sesong 9, episode 3

Trenger vi å snakke om det?

Flere mennesker med utviklingshemming eller funksjonsnedsettelse utsettes for seksuelle overgrep. Ann Synnøve og Frøydis er opptatt av at man må være varsomme i menneskemøter fordi man ikke vet hva den enkelte har av opplevelser i bagasjen. Mennesker kan bli retraumatisert av et enkelt stell. De tror at flere ønsker å bli tatt inn i samtaler om seksuell helse, for å redusere skammen som ofte er knyttet til dette tema, og for at vi alle skal bli mer bevisst egen seksualitet og øke kunnskapen i forhold til spesielt utsatte grupper. 

I denne podkastepisoden får du nyttig kunnskap om hva seksuell helse er og hva som er viktig å spørre om når man skal snakke om dette tema – som kan være vanskelig for noen. Vi har fortsatt (minst) tre tabuer det kan være vanskelig å snakke om sier Ann Synnøve: Død, religion og sex! 

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.