+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet-, Oslo/Akershus-, og Østfold-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Innspilling av podkasten Helhjerta med Heidi Skutlaberg Wiig og Faridah S. Nabaggala.

Verdsatt, sett og hørt

Faridah S. Nabaggala gjester denne ukens podkastepisode og hun brenner for at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal blir verdsatt sett og hørt. Hun driver organisasjonen Abloom som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse og nå i november arrangeres den årlige filmfestivalen.

Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! Det er det store målet i livet til Faridah S. Nabaggala, filmskaper, entreprenør og grunnlegger av organisasjonen Abloom. Faridah fikk en gutt med nedsatt funksjonsevne og livet ble snudd opp-ned.

Hør historien om en dramatisk fødsel, mange møter med fordommer og en tålmodig kamp om å hjelpe og få hjelp. Faridahs sønn var ingen guddommelig straff. «Han ble en velsignelse i livet!»

Vil bidra til bedre levekår, økt livskvalitet og sosial inkludering

Abloom er en ideell og frivillig organisasjon i Oslo, som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse. Organisasjonen har et spesielt fokus på minoritetsspråklige. Hovedarrangementet er den årlige filmfestivalen i november, men de har også pop-up festivalen Mini Abloom på Tøyen og Stovner, en rådgivningstjeneste og andre aktiviteter.

Ideen om Abloom filmfestival ble til i 2012, da Faridah Nabaggala ville blande to av hennes største lidenskaper: Filmkunsten og kjærligheten til sin sønn, som ble født med nedsatt funksjonsevne.

Målet var for å bidra til bedre levekår, økt livskvalitet og sosial inkludering av, med et særskilt fokus på minoritetsspråklige barn, unge og voksne – og deres pårørende, forteller Nabaggala.

Les hele historien til Abloom og Faridahs her (pdf)

Abloom Filmfestival 2020

Gjennom film, debatt, seminarer og andre arrangementer setter Abloom Filmfestival funksjonshemmedes liv og rettigheter på dagsorden – uansett bakgrunn.

Vi ønsker at gode dokumentarer, samt opplysnings- og spillefilmer om det å leve med nedsatt funksjonsevne, skal bidra til et mer positivt og rettferdig samfunn for alle, forteller Nabaggala.

Abloom filmfestival skal være mer digitalt tilgjengelig i 2020, der noen av arrangementene vil bli streamet på nett. Se strømmetjenesten, programmet og mer informasjon på https://www.abloom.no/

Hør flere episoder fra Helhjerta

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes, TuneIn eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 29 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun er sentral i prosjektet «Klinisk kommunikasjon» og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen [email protected].