+

Velkommen til Kompetansebroen!

Vi er et nettsted for kompetansedeling og samhandling i helsetjenesten. Her kan helsepersonell finne informasjon og nyttige læringsressurser.

Kompetansebroen har lokalt innhold for både Vestfold-, Innlandet- og Oslo/Akershus-området.

Velg område oppe til høyre før du går videre.

Velg ditt område
Featured Video Play Icon

Matglede på Solborg bo- og aktiviseringssenter

Solborg bo- og aktiviseringssenter med kjøkkensjef Hege Nygaard i spissen satser både på maten og på beboerne. Resultatet er matglede og fornøyde brukere.

Bo- og aktiviseringssenteret i Ski kommune har mange ildsjeler som står på for at brukerne skal få den beste opplevelsen under sitt opphold der. Èn av dem er kjøkkensjef Hege Nygaard som bruker «kjennskap til sluttbrukeren» som sin filosofi i arbeidet.

Det er noe med det å se brukergruppen. Se hvor glade de blir av pen og god mat. Det skjer noe med deg da, man får bare enda mer lyst til å yte og gi, forteller Nygaard

Hennes strategi handler om helheten. Storkjøkkenet, som også leverer til andre institusjoner, lager maten fra bunnen av og kokkene bruker tid på å bli kjent med brukerne i form av å delta på ulike arrangementer og festiviteter som arrangeres.

Det er noe eget når man kjenner beboerne man lager mat til. Det blir en ekstra «drive» å lage tilfredsstillende og god mat.

Reformen «Leve hele livet» er i full gang, og Solborg er et godt eksempel til inspirasjon og motivasjon for andre når det gjelder et av reformens satsingsområder som er «Mat og måltider».

Har man troen på noe trenger man ikke vente på at retningslinjene skal blir klare for å kunne iverksette gode tiltak for å bedre tilværelsen hos beboere på ulike institusjoner, avlsutter Nygaard.