Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Det finnes viktigere ting i livet enn å unngå døden

Marte Mellingsæter var i oppveksten mer glad i bøker enn i mennesker, men opplevde en tillitt og kontakt med pasientene som hadde stor innvirkning på henne. Hun er spesialist på den eldre pasienten, og hun synes at vi altfor ofte snakker alder ned.  

Bilde: Sentral redaksjon Kompetansebroen

Marte Mellingsæter var i oppveksten mer glad i bøker enn i mennesker, men opplevde en tillit og kontakt med pasientene som hadde stor innvirkning på henne. Hun er spesialist på den eldre pasienten, og hun synes at vi altfor ofte snakker alder ned.  

Med økt alder kan det være vanskelig å gjøre det samme som før. Dette kan gi en opplevelse av sorg, men skal ikke gi en opplevelse av skam. Hun mener man må se mennesket bak alderen, og ha fokus på livskvalitet snarere enn livslengde.  

Det finnes viktigere ting i livet enn å unngå døden.

Marte Mellingsæter

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

Flere aktueltsaker