Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Legevakten i Oslo har flyttet

22. november kl. 08.00 flyttet legevakten i Oslo til nye lokaler i Trondheimsveien 233 på Aker sykehus.

Legevakten i Storgata har tatt imot pasienter i over 120 år, og dagens hovedbygg er fra 1959. Lokalene er utdaterte og har for liten plass. Derfor har Oslo kommune bygget en ny legevakt på Aker sykehus. Den nye legevakten vil ha det samme tilbudet som dagens legevakter, men med bedre kapasitet og i nye, moderne lokaler.

Inngangspartiet på den nye legevakten på Aker. Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune
Inngangspartiet på den nye legevakten på Aker. Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune

Legevakten i Oslo er et samarbeid mellom Oslo kommune (allmennlegevakt, overgrepsmottak og psykososiale tjenester) og Oslo universitetssykehus (skadelegevakt og psykiatrisk legevakt). Ved sykdom anbefales det at man ringer 116 117 først. Ved skader, møt opp for en faglig vurdering.

Det er én dør inn til legevaktens tjenester, så uansett hvordan man kontakter Legevakten så får man et tilbud tilpasset sitt behov.

Sentrumsmottaket – hvem hva hvor

Når legevakten åpnet på Aker 22. november, åpner samtidig Sentrumsmottaket i nye modullokaler i Storgata 40.

Sentrumsmottaket er allmennlegevaktens tilbud til sårbare grupper i sentrum, spesielt rettet mot personer som har utfordringer med rusavhengighet og psykiske plager og som samtidig ikke kommer seg til Aker. Personer som oppsøker Sentrumsmottaket sikres tjenester med høy medisinsk kvalitet. De kan også få hjelp til å komme seg til Aker dersom dette vurderes nødvendig. Lege legger pasienten inn på sykehus direkte dersom det er behov for det. Sentrumsmottaket skal ikke være et fastlegekontor og det kan være at mange av problemstillingene pasientene kommer med må følges opp av pasientens fastlege eller annet ordinært hjelpeapparat.

Det vil være bemannet med helsesekretær/sykepleier og lege 24/7.

Flere aktueltsaker