Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Ønskereprise: Med dilla på delirium!

I forbindelse med markeringen av verdens deliriumdag, har Kompetansebroen funnet frem en populær podkastepisode fra i fjor hvor Leiv Otto Wathne forteller at han rett og slett har dilla på delirium. Her får du vite mer om hva delirium er , hva som er sammenhengen mellom delirium og demens og hvordan vi som helsepersonell kan være med på å forebygge dette.

Delirium er alltid utløst av en annen tilstand, og delirium går over når denne tilstanden er behandlet. Det er et samspill mellom hvor sårbar man er og hvor syk man er. For pasienten kan dette være svært belastende og ubehagelig, også i etterkant av en innleggelse. Det er derfor viktig å øke allmennkunnskapen om delirium, for at pårørende kan være med på å snakke om dette i etterkant av en innleggelse. Delirium kan vare alt fra noen timer til flere dager og uker. Den gode nyheten er at opptil 50% av alle tilfeller av delirium kan forbygges, og en viktig faktor for å forebygge og behandle delirium er søvn, ro, god informasjon, trygghet og kontakt med pårørende.   

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

Flere aktueltsaker