Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Nyskapende opplæringsprogram om pårørende

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester, USHT Innlandet (Oppland) og Fagskolen Innlandet har i samarbeid med NTNU Gjøvik, Institutt for design og Kompetansebroen utarbeidet opplæringsprogrammet Sett, hørt og forstått .

Illustrasjonsbilde for opplæringsprogram om pårørendeFoto: USHT Innlandet

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester, USHT Innlandet (Oppland) og Fagskolen Innlandet har i samarbeid med NTNU Gjøvik, Institutt for design og Kompetansebroen utarbeidet opplæringsprogrammet Sett, hørt og forstått . Opplæringsprogrammet har hatt en pilot i Innlandet og lanseres nå på Kompetansebroen. Lanseringen fant sted på Gjøvik Rådhus med inviterte samarbeidspartnere og sentral redaksjon Kompetansebroen.

For studenter og ansatte

Målgruppen for opplæringsprogrammet er studenter i helsefaglige utdanninger og ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester. Etter gjennomført kurs og en avsluttende kunnskapstest har du som deltaker mulighet til å hente ut kursbevis.

Det er utviklet en plakat som oppfordres til å laste ned, skrive ut og henge opp på din skole eller arbeidsplass. Last ned og skriv ut plakaten (PDF)

På tvers av tjenesteområder

Opplæringsprogrammet er bygget opp med forskjellige tema vist som eksempler fra ulike tjenesteområder. Uavhengig av hvilken tjeneste du jobber i, vil innholdet ha overføringsverdi. Det vil si at alle modulene må gjennomgås for å få med seg utvalget av nyttig kunnskap om hvordan du kan ivareta og involvere pårørende.

I opplæringsprogrammet vil du møte ulike pårørende og helsepersonell i situasjoner som gir innsikt og innbyr til ettertanke og refleksjon. Ønsket er at du skal lære gjennom alt du ser og opplever. Kanskje vil du oppdage noe du ikke har tenkt på før?

Fleksibel gjennomføring

Opplæringsprogrammet kan gjennomføres individuelt, i grupper eller som en kombinasjon av dette. Refleksjonsspørsmålene underveis innbyr til gode diskusjoner, og er nyttige i undervisningssammenheng, på avdelingsmøter, fagsamlinger og lignende.

Erfaringer så langt

Opplæringsprogrammet har allerede høstet mange lovord! En gruppe på 150 fagpersoner har nå gått igjennom opplæringsprogrammet, og det er mange positive tilbakemeldinger.

Et veldig fint og ryddig kurs, likte veldig godt den gode blandingen av både bilder, tekst og videoer. Dette gjør kurset spennende og interessant å følge med på

Deltaker Opplæringsprogrammet

Vi oppfordrer alle til å ta i bruk opplæringsprogrammet, og være med å formidle informasjon om opplæringsprogrammet videre.

Bilde av samarbeidspartene tatt på lanseringsdagen i Gjøvik rådhus.
Foto: Kompetansebroen Innlandet

Opplæringsprogrammet er et samarbeidsprosjekt mellom USHT, Fagskolen Innlandet, NTNU Gjøvik Institutt for design, Kompetansebroen, Fabelaktiv og en gruppe pårørende.

Flere aktueltsaker