Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus
Innlandet
Østfold
Vestfold

Samvalg – å ta beslutninger sammen

Samvalg handler om å involvere pasienter aktivt i avgjørelser om undersøkelse og behandling. Men det er ikke bare enkelt.

Hva skal til for å involvere pasienter i beslutninger? Hvordan kan samvalg håndteres av ulike yrkesgrupper i helsetjenesten? Hva med maktbalanser? Hva med pasienter som ikke ønsker å være med i beslutninger? Og hva med pasienter som har funnet mye på internett? Dette er noen av spørsmålene som kommer opp i dagens episode av Helhjerta med Simone Kienlin og Pål Gulbrandsen.

Samvalg handler om å involvere pasienter aktivt i avgjørelser om undersøkelse og behandling. Men det er ikke bare enkelt. Bli med i en spennende diskusjon med to som kan mye om emnet. Simone Kienlin er sykepleier, stipendiat og spesialrådgiver i Helse Sør-Øst RHF. Pål Gulbrandsen er professor i helsetjenesteforskning og jobber med klinisk kommunikasjon ved Ahus og Universitetet i Oslo. 

Hør podcast

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

Flere aktueltsaker