Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

Ung Arena + Vestfold er i godt driv

I februar godkjente Strategisk samarbeidsutvalg, SSU neste faseplan for samskapingsprosjektet Ung Arena +. Det betyr at prosjektet fortsetter fremover og denne våren vil det være mye aktivitet for å forme det som kan bli den nye tjenesten Ung Arena + i Vestfold.

Logo: Ung Arena Oslo

I februar godkjente Strategisk samarbeidsutvalg, SSU neste faseplan for samskapingsprosjektet Ung Arena +. Det betyr at prosjektet fortsetter fremover og denne våren vil det være mye aktivitet for å forme det som kan bli den nye tjenesten Ung Arena + i Vestfold.

Ungdommens stemme er bærende i prosjektet

I disse dager arrangeres det både ungdomspanel og samskapingsverksted for å sammen komme frem til hvordan tjenesten Ung Arena + skal utvikles. Innsiktsrapporten viser et godt grunnlag for arbeidet videre i prosjektet og du kan lese hele innsiktsrapporten her

Ungdommens stemme er bærende gjennom hele prosjektet og det arbeides tett sammen med ungdom – både via ungdomspanelet, ungdomsrådene i sykehuset, i pilotkommunen Tønsberg og i prosjektgruppa. I tillegg er det en egen gruppe ungdommer som skal bidra spesielt i kommunikasjon og informasjonsarbeidet, slik at ungdommen nås og for at informasjonen får et ungdomsvennlig uttrykk.

Hvordan mener ungdommen at den nye tjenesten burde være?

De unge sier tydelig ifra hvordan de mener den nye tjenesten bør være. Oppsummert er det særlig følgende kjennetegn som anses som svært viktig for ungdommen:

1) At tjenesten blir lett å oppsøke, lett tilgjengelig når det trengs og at hjelpen settes inn tidlig nok.

2) At ungdommen er aktivt medvirkende og har høy grad av innflytelse.

3) Fleksibilitet – både med hensyn til arenafleksibilitet, hvilke problemer man kan ta opp og at ansatte er fleksible.

Ung Arena må være tilgjengelig 24/7, fysisk eller digitalt. Er du ensom i ukedagene, er du i hvert fall det i helgene

Deltager ungdomspanelet

Larvik kommune og Innomed nye samarbeidspartnere

SIV HF skal levere likeverdige tjenester til befolkningen uavhengig av kommunetilknytning og det er ønskelig å ha felles modell for hele Vestfold. Larvik kommune har lenge arbeidet med å etablere Ung Arena og nå er det innledet et samarbeid mellom de to prosjektene.

Ung Arena Larvik skal utvikles med utgangspunkt i eksisterende tjenester som jobber med målgruppen. Det vil si at modellen skal legge til rette for bedre samhandling på tvers av tjenesteområder og gjøre tjenester bedre tilgjengelig for ungdommene. Det jobbes nå med et lokale som skal samlokalisere tjenester for ungdommer og ivareta ambisjonene om et lavterskeltilbud med “en dør inn” for brukere av tjenesten. I Larvik har vi et eget ungdomspanel som møtes jevnlig og en prosjektgruppe som kjenner til lokale forutsetninger i kommunen.

Samarbeidet med Ung Arena + gjør det mulig å få en utvidet Ung Arena modell i Larvik, som kan skape et bedre samarbeid mellom kommunen og spesialisthelsetjenesten. Dette er en spennende prosess, og vil kunne gjøre tjenestetilbudet for ungdom i Larvik bedre og mer tilpasset dagens behov

Vemund Strand Aspeggen, prosjektleder Ung Arena Larvik
Foto: Privat

Prosjektet Ung Arena + er tildelt 320 timer prosessveiledning fra Innomed. Innomed skal spre kompetanse om tjenesteinnovasjon på tvers av helsetjenestene og bistår prosjektet med å gjennomføre interessentkonferanse, workshops, ungdomspanel og de er også en sparringspartner i prosjektet. NAV ung Tønsberg vil også i tjenesteutviklingsfasen være med i prosjektgruppen, slik de bidro med gode innspill i innsiktsfasen. Dette halvåret skal preges av høy grav av involvering av brukere, ansatte og sentrale interessenter som er aktive deltagere i prosessen, slik at sluttresultatet er noe som er skapt i fellesskap. Innen utgangen av juni skal det foreligge en prototype av hvordan tjenesten skal se ut, så det jobbes godt og effektivt i prosjektet om dagen.

Les mer UNG ARENA + Vestfold her

Flere aktueltsaker