Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Introduksjon til helse- og omsorgsarbeid

Nyansatte og vikarer uten relevant fagutdanning innen helse og omsorg
Ca. 7 timer
Skjermpdump Aldring og helse

Det er mange ufaglærte som får arbeid i helsevesenet. Aldring og helse har utarbeidet et e-læringskurs som introduksjon til helse- og omsorgsarbeid. Kurset gir en kort innføring i emner en bør ha kunnskap om for å arbeide med eldre i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Deltakeren får faglig basiskunnskap og et godt grunnlag for videre opplæring.

Målgruppe
Kurset er beregnet på nyansatte og vikarer uten relevant fagutdanning innen helse og omsorg. Kurset er tenkt som et supplement til kommunens øvrige opplæringsløp.

Estimert tidsbruk
Ca. 7 timer.

Kurset består av fire moduler:

  • Modul 1 – Rammer for kommunale helse- og omsorgstjenester
  • Modul 2 – Forutsetninger for gode tjenester
  • Modul 3 – Sykdommer hos eldre
  • Modul 4 – Omsorg – sentrale temaer

Kursbevis

Dette kurset har egen innlogging med mulighet for kursbevis. Hvis du klikker “Merk som fullført” hos oss, vil du ikke få opp kursbevis på “Min side.” Kurset gir dermed ikke mulighet for kursbevis fra Kompetansebroen.

På Aldring og helse sine sider får du tilsendt kursbevis på e-post når du har bestått kursets slutt-test. I tillegg vil alle dine kursbevis ligge i din mappe inne i Aldring og helses e-læringsplattform. Kursbevisene dine finner du ved å trykke på «vaffelen» på oppgavelinja øverst på kurssiden.  

Når du trykker på denne «vaffelen», vi du få opp et kursbevis-ikon du kan klikke på for at dine kursbevis skal vises.