Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Observasjons-kompetanse

Ansatte uten relevant fagutdanning innenfor helse- og omsorgstjenesten, og annet helse- og omsorgspersonell med interesse for temaet.
Ca. 1,5 timer
Illustrasjon av eldre pasient med tre helsearbeidere.Illustrasjon: Aldring og helse

Kurset gir en introduksjon til ABCDEF-metoden og ISBAR som vektlegger blant annet observasjoner som kan utføres ved å bruke sansene.

Om kurset

Formålet med kurset er å bidra til at du som jobber i den kommunale helse- og omsorgstjenesten raskt skal fange opp endring hos en pasient, og kommunisere observasjoner på en forenklet, effektiv og strukturert måte til annet helse- og omsorgspersonell.

Målgruppe

Ansatte uten relevant fagutdanning innenfor helse- og omsorgstjenesten. Kan også være relevant for annet helse- og omsorgspersonell med interesse for temaet.

Estimert tid

Ca. 1,5 time

Kursbevis

Dette kurset har egen innlogging med mulighet for kursbevis. Hvis du klikker “Merk som fullført” hos oss, vil du ikke få opp kursbevis på “Min side.” Kurset gir dermed ikke mulighet for kursbevis fra Kompetansebroen.

På Aldring og helse sine sider får du tilsendt kursbevis på e-post når du har bestått kursets slutt-test. I tillegg vil alle dine kursbevis ligge i din mappe inne i Aldring og helses e-læringsplattform. Kursbevisene dine finner du ved å trykke på «vaffelen» på oppgavelinja øverst på kurssiden.  

Når du trykker på denne «vaffelen», vi du få opp et kursbevis-ikon du kan klikke på for at dine kursbevis skal vises.