Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Selv­mords­forebygging

Somatisk spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjenesten
Ca. 70 min
illustrert bilde av Mann og kvinne i regnvær under en paraply. Hentet fra E-læringskurset "Selvmordsforebygging".Skjermdump: E-læringskurs - Selvmordsforebygging

Selvmord og selvmordsforsøk er en stor påkjenning for alle involverte. Det er et viktig helsepolitisk mål å redusere antall selvmord og selvmordsforsøk i Norge, og i dette arbeidet kan alle bidra.

Denne e-læringen retter seg mot å møte voksne mennesker med selvmordsproblematikk, ikke mot barn og unge. I dette kurset vil du få noen redskaper som du kan benytte i møte med disse menneskene. På den måten vil også du kunne bidra i det selvmordsforebyggende arbeidet.

Kurset er laget for ansatte i somatisk spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjenesten som ikke arbeider innen psykisk helsevern, men som kan møte selvmordsproblematikk i sin arbeidshverdag. E-læringen kan være relevant for opplæring av nyansatte i psykisk helsevern og også for andre som ikke er ansatt i helse- og omsorgstjenestene som i sitt arbeid kan møte selvmordsproblematikk.

Estimert gjennomføringstid: 70 minutter.