Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Trygg i egen seksualitet

Helsepersonell
Ca. 2 timer per modul, totalt ca. 6 timer
Bilde fra lanseringsfilmen (Likestillingssenteret)

Dette nettkurset bygger på fagdagen “Trygg i egen seksualitet” som Likestillingssenteret i flere år har gjennomført for helsepersonell over hele landet. Nå har fagdagen blitt digital.

Kurset gir deltageren kunnskap om kjønn, normer, seksualitet og grensesetting rettet mot personer med utviklingshemming og funksjonsvariasjon. Det gir også deltageren kunnskap om hva vold og overgrep er og hvordan vi kan håndtere og varsle overgrep. Hver del tar ca 2 timer å gjennomføre.

Hver del består av teori, filmer, oppgaver og refleksjon. Flere oppgaver er utformet slik at de kan brukes i personalgruppa eller med tjenestemottakere. Kurset er ett ledd i VIP-voldsforebygging og kommuner som deltar i VIP (Viktig Interessant Person) bør tilby kurset til sine ansatte.

Det består av tre deler:

  • Del 1: Kjønn og normer
  • Del 2: Seksualitet
  • Del 3: Grenser og vold

Kurset er utviklet i samarbeid med Hamar kommune, NOK. Hamar og Habiliteringstjenesten i Innlandet.

NB: Dette kurset har egen innlogging via Likestillingssenteret. Når du klikker på lenken under og velger “Start kurs” blir du sendt videre til innlogging hos dem. Kurset gir dermed ikke mulighet for kursbevis fra Kompetansebroen. Hvis du klikker “Merk som fullført” hos oss, vil du ikke få opp kursbevis på “Min side.”