Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Psykofarmakologi – årlig kurs
Årets kurs handler spesielt om psykiske konsekvenser av krig og katastrofe, ADHD og legemiddeldilemmaet og legemiddelbehandling av bipolar lidelse.

Senter for psykofarmakologi (SFP) er et kompetansesenter i klinisk psykofarmakologi som arbeider for å fremme kunnskap om legemidler og bivirkninger. Senteret har som mål å bidra til mer rasjonell legemiddelbruk i psykiatrien. I år er det 20 gang senteret arrangerer årlig kurs i psykofarmakologi. Overordnet er tema for kurset bruk av psykofarmaka, (virkningsmekanismer), effekter, bivirkninger og oppfølging med serumkonsentrasjonsmålinger og farmakogenetiske tester. Det vil bli fokus på praktisk bruk.
Kurset er rettet mot leger som arbeider innen psykiatri, allmennmedisin, rus- og avhengighetsmedisin, barne- og ungdomspsykiatri, klinisk farmakologi og annet helsepersonell. Det er søkt godkjent av Den norske legeforeningen.
Seksjonsoverlege Marit Tveito har de siste årene vært kursansvarlig og er en av dem som flere ganger har holdt foredrag på kurset. Helt overordnet har temaene handlet mye om persontilpasset legemiddelbehandling.
– Vi ser en stor utvikling innen farmakogenetikk og legemiddelbruk, og gjør vårt beste for å formidle kunnskapsfronten til de som jobber med pasientene med enda mer forsknings- og erfaringsgrunnlag. Vi skal være til tjeneste for pasienten og klinikeren. Bak hver blodprøve er det en pasient og en henviser, og vår oppgave er å bidra til best mulig behandling med legemidler, sier Tveito.
Les mer om kurset og meld deg på på: Psykofarmakologi – Diakonhjemmet sykehus