Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Oslo

Trygt hjem- Rehabilitering etter hoftebrudd

Prosjektet «Trygt hjem -Rehabilitering etter hoftebrudd» er et tverrfaglig samhandlingsprosjekt mellom Klinikk for anestesi og kirurgi ved Diakonhjemmet sykehus, sektorbydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker og Ullern helsehus. Målet med prosjektet er å utvikle et kontinuerlig rehabiliteringsforløp og bedre overganger mellom sykehus, helsehus og hjemmet.

Tegning: Heidi Skjerven, Ambulanse
Tegning: Heidi Skjerven, Ambulanse

Et tettere samarbeid mellom personell på sykehus og personell på helsehus/ i hjemmetjenesten vil kunne bidra til en mer helhetlig oppfølging av pasientene. Videre er det en hypotese at en strukturert oppfølging/rehabilitering vil kunne bidra til en tryggere overgang for pasientene fra sykehus til helsehus/hjem, forebygge komplikasjoner og forhindre reinnleggelser.

Prosjektet er tredelt:

  1. Strukturert oppfølging, dag-til-dag program
  2. Utarbeidelse av felles informasjonsmateriell
  3. Utrede om noe av oppfølgingen kan gjøres digitalt og hvordan dette skal implementeres

Strukturert oppfølging i fra dag-til-dag-program innebærer:

  • På helsehus at en sykepleier fra Ortopedisk sengepost A har rollen som akuttsykepleier og følger opp pasientene dag 3, 7 og 14
  • I hjemmet at en sykepleier med master i allmenn klinisk sykepleie (AKS) i hjemmetjenesten følger opp med besøk i hjemmet dag 3, 7 og 14

Dag-til-dag programmet er basert på tankegangen bak hverdagsrehabilitering. Det innebærer fokus på mobilisering i daglige gjøremål, både med fysioterapeut og på egenhånd eller med pleiepersonell på helsehus. Det gjøres også en kartlegging og oppfølging av fallrisiko og fallforebygging. I tillegg vil det fokuseres på ernæring, smerte og smertebehandling, tidlig oppdagelse av komplikasjoner som infeksjoner, eliminasjonsproblematikk og evt. vurdering av kognitiv funksjon. 

Les mer om prosjektet:   Trygt hjem- rehabilitering etter hoftebrudd – Kompetansebroen