Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 9 - Episode 4

Legg til favoritt

Går det an å være født i feil kropp?

58:58

Kjønnsinkongruens hos unge og voksne er en tilstand hvor du opplever uoverensstemmelse mellom kjønnsidentitet og fødselskjønn.

Kjønnsinkongruens hos unge og voksne er en tilstand hvor du opplever uoverensstemmelse mellom kjønnsidentitet og fødselskjønn. Ronny og Lene har møtt mange mennesker som opplever at kroppen de har ikke stemmer overens med det kjønnet de opplever at de har.

Ronny er psykologspesialist i kjønnsinkongruensteamet på BUP Kongsvinger, Ahus, og Lene jobber på Avdeling for kjønnsidentitetsutredning av voksne (AKV). Hun har mange års erfaring med gruppen, men presiserer at hun i denne podkasten kun representerer seg selv og ikke avdelingen eller sykehuset hun jobber ved.

Lenes viktigste råd er: Gjør det som er nødvendig for at du skal kunne være deg. Ronny mener at noe av det viktigste med samtalene er å gi følelsen av tilhørighet og opplevelsen av at de ikke står alene. Mantraet er: Identifiser – aksepter og mestre!  Elsk deg selv og lev livet, sier Ronny, du er elskbar uansett hvordan du er!

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint