Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 10 - Episode 9

Legg til favoritt

Hanna Eng – Patolog med hjerte­ for obduksjon

54:57

Patologi betyr læren om sykdom. En patolog stiller diagnoser basert på blant annet med mikroskopiske undersøkelser av vevs- og celleprøver fra levende pasienter, eller gjennom obduksjoner av døde pasienter hvor man leter etter dødsårsak.

Selve obduksjonen skjer etter en bestemt rekkefølge. Man starter med utvendig undersøkelse for å se etter tegn på sykdom eller skade, deretter åpner man kroppen og undersøker organer i bryst- og bukhule, og til slutt undersøkes hjernen.

Å jobbe med døde kropper er kjempespennende synes Hanna, og det er like spennende hver gang man skal gjøre en ny obduksjon. En patolog får virkelig et blikk inn i virkeligheten. Og sangen om at inni er vi like, stemmer overhodet ikke!! Her er det store variasjoner!

Hør mer om hvordan det er å jobbe som patolog i denne episoden av Helhjerta.

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint