Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 9 - Episode 7

Legg til favoritt

HR direktør med sans for ledelse

01:05:41

Hva gjør egentlig en HR-avdeling på et sykehus? Og hvordan er det å lede en HR-avdeling i en bedrift med over 12000 ansatte? Jan Inge Pettersen vet mye om dette. Målet for HR-avdelingen er å legge til rette for at sykehuset skal kunne fungere så bra som mulig, og å være en god sparringspartner for ledere på sykehuset, sier han.  Vi er både en premissleverandør og en støttefunksjon. 

Jan Inges “baby” i arbeidslivet er lederskolen. Ledelse er den viktigste ikke-kliniske funksjonen i sykehuset, sier han. Utdannelse alene gjør deg ikke til en god leder. Ledelse er erfaringsbasert. Man må gjøre seg erfaringer og være villig til å utvikle seg selv. Ledelse handler om å få ting til å skje igjennom andre. I disse tider hvor man er opptatt av å få følgere, er et av hans mange gode tips at du som leder må ha en ansattgruppe som følger deg.

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint