Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 10 - Episode 3

Legg til favoritt

Hvem skal gjøre hva i helsetjenesten?

01:17:19

Hematologi er et stort fag innen medisin, og det er det mange ulike prosedyrer som skal gjøres i den kliniske undersøkelsen av pasienten. Gjestene i denne episoden av Helhjerta er opptatt av å tenke annerledes om oppgavedeling med fokus på hva som er det beste for pasienten.

Lasse Johan Thue er avansert klinisk allmennsykepleier (AKS) som er en videreutdanning med fokus på bredden i sykepleiefaget. Han utfører mange oppgaver på Hematologisk avdeling som tradisjonelt har blitt utført av leger. Vi må legge bort hva som tradisjonelt tilhører hvilken yrkesgruppe, sier Lasse Johan. 

Overlege Ellen Brodin ved Hematologisk avdeling er veldig glad for å ha en avansert klinisk sykepleier i avdelingen. Profesjonskamp kan handle om usikkerhet. Får man god trening og god veiledning kan en sykepleier bli like god som en lege i spesifikke prosedyrer og konsultasjoner, sier hun.

Foto, f.v: Ellen Brodin og Lasse Johan Thue
Foto, Kompetansebroen. Fra venstre: Ellen Brodin og Lasse Johan Thue

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint