Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 5 - Episode 9

Legg til favoritt

Omsorg til pasienter i siste fase i et flerkulturelt samfunn

49:32

Det flerkulturelle samfunnet gir opphav til nye diskusjoner om likhet og forskjellighet – også for helsetjenesten.

Det flerkulturelle samfunnet gir opphav til nye diskusjoner om likhet og forskjellighet – også for helsetjenesten. Er majoritets- og minoritetsnorske så forskjellige? Beret Bråten forteller i denne podkasten om sine funn i forskningsprosjektet Pathways. Mer informasjon om forskningen finner du her.

Hvordan forholder helsetjenesten og helsepersonell seg til en flerkulturell befolkning? Hvilke utfordringer gir det? Hvordan er det for pasientene? Hva slags omsorg får de i siste fase av livet? Beret Bråten er forsker og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Hun har i mange år vært opptatt av forskjeller, likheter og utfordringer i et flerkulturelt samfunn.

Forskningsprosjektet PATHWAYS «Hvordan utvikle bedre, tryggere og mer kostnadseffektive forløp for eldre pasienter?» er gjennomført ved HØKH Avdeling for helsetjenesteforskning, Akershus universitetssykehus. Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd.

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint