Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 5 - Episode 10

Legg til favoritt

Pårørende til personer med demens

50:52

Om pårørende til demente, deres syn på egen rolle og de helsetjenestene som ytes.

I denne episoden av Helhjerta fortsetter Heidi miniserien om funn fra forskningsprosjektet Pathways. Gjesten i dag er førsteamanuensis Kristin Häikiö ved OsloMet som har forsket på pårørende til personer som lever med demens, deres syn på egen rolle og de helsetjenestene som ytes. Mer informasjon om forskningen finner du her.

I Norge lever over 100 000 personer med demens og trenden er økende. Hvordan er det å være pårørende? Hva er pårørendes ansvar, hva er helsetjenestens ansvar og hva er en fornuftig arbeidsdeling? Hør om fysiske og emosjonelle belastninger og få historier fra noen av intervjuene. Kristin Häikiö er sykepleier og førsteamanuensis ved OsloMet.

Forskningsprosjektet PATHWAYS «Hvordan utvikle bedre, tryggere og mer kostnadseffektive forløp for eldre pasienter?» er gjennomført ved HØKH Avdeling for helsetjenesteforskning, Akershus universitetssykehus. Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd.

Hør alle Helhjerta-episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint