Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 9 - Episode 9

Legg til favoritt

Vi trenger flere blodgivere! – Antje og Dorthe fra blodbanken

55:21

Vil du spandere en halvliter på blodbanken? På 12 minutter kan du være med på å redde tre liv! Men kan du bare stikke innom å gi blod når det passer og du har tid? “Alle er velkomne til å sjekke om de kan være blodgivere”, sier Dorthe.

Men – på tross av stort behov og tidvis mangel på blod, er det mange kriterier som må være oppfylt. Disse kriteriene er der for å sikre at pasienter som får blodet skal være trygge i forhold til overføring av sykdom, og de er der også for å sikre at blodgiver ivaretas. “Det må være full kontroll fra blodgiver kommer inn og til blodet er overført til mottakende pasient. Pasientsikkerheten kommer alltid først”, sier Antje.

Så – sjekk kriteriene på Giblod.no og meld deg som blodgiver! Du gir en gave til pasientene og – du får en liten gave med deg når du går.

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint