Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Fallforebygging

Her finner du aktuelle læringsressurser om fallforebygging.

Forskning viser hvordan kunnskap om fallforebyggende arbeid bidrar til bedre livskvalitet og helse overfor risikopersoner. Dette synliggjøres også gjennom kvalitetsreformen “Leve hele livet” som oppmuntrer til mer fysisk aktivitet i hverdagen. Å styrke helsepersonells kompetanse ses som nødvendig for å lykkes. Fall er den vanligste årsaken til at eldre skader seg i og utenfor helseinstitusjoner. Fall er et omfattende og sammensatt problem og kan gi fatale konsekvenser for den som utsettes for det. Kunnskapen og forskningen er entydig – fall kan forebygges.

Fagartikler

Fallskader – Hva sier “I trygge hender 24/7”?

Fall er den vanligste årsaken til at eldre skader seg i og utenfor helseinstitusjoner. Fall er et omfattende og sammensatt problem og kan gi fatale konsekvenser for den som utsettes for det. Kunnskapen og forskningen er entydig – fall kan forebygges.

GÅ TIL I TRYGGE HENDER 24/7

Fagartikler fra Sykepleien

E-læringskurs

Fallforebygging

Målgruppe: Helsepersonell

Varighet: Ca. 20 min

Fallforebygging er et av satsingsområdene i “I trygge hender 24-7” og har et nasjonalt fokus. For å ta vare på pasientsikkerheten er det av stor betydning at vi opparbeider oss gode rutiner for fallforebygging.

GÅ TIL KURS

Fallforebyggende trening og aktivitet

Helsedirektoratet

Målgruppe: Helsepersonell

Varighet: Ca 60 min

Målrettet trening kan hjelpe eldre til bedre fysisk funksjon, mindre risiko for fall og økt livskvalitet.

BASIS er et e-læringsprogram som skal styrke kunnskapen om fallforebyggende trening og behov for fysisk aktivitet i hverdagen hos helsepersonell på blant annet dagsenter og institusjoner.  Kurset er en del av kvalitetsreformen Leve hele livet som skal bidra til at eldre skal få bedre hjelp, trygghet og støtte til å mestre livet.

Kursene inneholder seks moduler, og de tar en drøy time å gjennomføre.

Etter gjennomført kurs får man tilgang til en omfattende øvelsesbank der man kan hente ut faste treningsprogrammer eller lage sine egne.

Ved å klikke på Start kurs vil du bli tatt videre til Helsedirektoratet sine sider hvor kurset ligger. Her er det egen innlogging.

START KURS

Film

Filmer om hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering

Her har vi samlet noen filmer fra Bydel St. Hanshaugen i Oslo, som viser hvordan kommunen jobber med hverdagsrehabilitering, hverdagsmestring og hjelp til selvhjelp for innbyggere i bydelen.

Velg den videoen du ønsker å se ved å klikke her.

Nasjonalfaglige råd og webinar

Webinar – Fallforebygging (Helsedirektoratet)

Fall er den hyppigste ulykkestypen blant eldre og risikoen for å falle øker med alderen.  Hvert år rammes 9000 voksne personer av hoftebrudd. Det utgjør ett brudd i timen. Skade som følge av fall kan variere fra små blåmerker til alvorlige brudd, og i ytterste konsekvens dødsfall. Fall kan forebygges og det er viktig å fange opp de som er i risiko slik at de får fallforebyggende tiltak. Les mer om de nye nasjonale faglige rådene her. Les hele saken og se hele på I trygge hender 24/7.

Les de Nasjonale faglige rådene på nettsidene til Helsedirektoratet

WEBINAR – NASJONALE FAGLIGE RÅD (Helsedirektoratet)

Alle fagartikler