Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Fredrikstad – hjemmesykepleie nord

Foto: Fredrikstad kommune
Informasjon om hjemmesykepleien Fredrikstad kommune

Hjemmesykepleien i Fredrikstad kommune består av flere virksomheter som samarbeider om å gi helsehjelp til hjemmeboende pasienter. Vi gir pleie- og omsorgstjenester i tjenestemottakers eget hjem. Vi jobber for å forebygge behov for heldøgns pleie og omsorg i institusjon. Målet vårt er å tilrettelegge en tjeneste som gir tjenestemottaker bedre forutsetninger for å bo hjemme så lenge som mulig/ønskelig for den enkelte.

Vår pasientgruppe befinner seg i aldersgruppen 0 år til 100 år +.

Hjelpebehovet varierer stort, blant annet avhengig av helsetilstanden og hvilken livsfase pasienten befinner seg i.
Pasientgruppen vi møter ofte i hjemmesykepleien er personer:

  • med kroniske sykdommer, som f.eks. hjertesvikt, KOLS m.m
  • med demens sykdom
  • med fysiske funksjonsnedsettelser
  • med psykiske utfordringer
  • med kroniske/akutte sår
  • som trenger oppfølging/opplæring i medisinske prosedyrer
  • i livets sluttfase

Mange trenger hjelp til dagligdagse ting, slik som personlig hygiene (stell, dusj), hjelp til måltider, administrering av medikamenter, oppfølging av medisinske prosedyrer (f.eks. stell av kateter og dren). Mange trenger tilsyn, oppfølging, observasjoner, trygghet og omsorg. Vi har stort fokus på hverdagsmestring og jobber for å ivareta og opparbeide pasientens egne ressurser. Hjemmesykepleien Nord gir tjenester til pasienter i området fra Sentrum/Trara til Greåker/Solli. Vi er organisert i tre team.

Praktisk informasjon om virksomheten

Arbeidstøy – Vi bruker kommunalt arbeidstøy, som består av kittel, t-skjorte og bukser, fleecejakke og skalljakke. Dersom det er kaldt bør du ha privat ullundertøy. Ta med deg gode sko, f.eks. joggesko, som du bruker på vakt

Mat – Vi har ikke kantine, så matpakke må medbringes. Brus kan kjøpes i automaten ved inngangen. Kaffe og te er gratis.

Arbeidstid – Hjemmesykepleien Nord har arbeidstid fra 7:30-23:00, og er todelt i dagvakt og kveldsvakt. Dagvaktene starter på jobb klokken 7:30, og kveldsvaktene starter klokken 15:30. Det er forventet at man er ferdig skiftet og ankommet teamrommet innen vaktens start. Fredrikstad kommune har felles nattjeneste i etat Hjemmesykepleie. Vi har også felles Trygghetspatrulje, Kompetanseteam, Hverdagsrehabilitering og Ambulerende dagtilbud for eldre.

Hvor holder vi til?

Vår adresse er Gamle Kirkevei 58, 1617 Fredrikstad.

Våre kontorer befinner seg i underetasjen på Glemmen sykehjem. Det er gratis parkering øst for Glemmen sykehjem, med innkjøring ved Leie Barnehage. Det er også gode muligheter for å komme seg frem med buss, linje 1, linje 4, linje 8 og linje 110 (se bussholdeplasser markert på bildet under).

Første dag i praksis

Du vil få tilsendt nærmere informasjon på mail om blant annet når du skal møte, hvem som er din veileder og veileders turnus.

Dersom du har ytterligere spørsmål til oss, kan vi kontaktes på:

Tlf: 69 33 26 35 (kl. 08 – 15.30)
Mail: hjemnord@fredrikstad.kommune.no

Vi gleder oss til å treffe deg, og håper du kommer til å trives her hos oss!

Alle fagartikler