Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Moss – hjemmetjenester, virksomhet Nord, område Peer Gynt 1

Bilde: Getty Images
Informasjon om praksisstedet

Avdelingen er en del av Enhet Hjemmetjenester, Virksomhet Nord. Avdelingen har 38 årsverk, med 63 personer i turnus. Medarbeidere har ulik formell kompetanse, og det er mange med god realkompetanse innen fagområdene. Avdelingen har vernepleiere, sykepleiere, sosionom, hjelpepleiere og helsefagarbeidere. Det er flere med videreutdannelse på fagskole nivå, og høyskole nivå. Avdelingen har to fagkoordinatorer, som bistår avdelingsleder i oppgaver som skal utføres i avdelingen. Det er 28 tjenestebrukere tilknyttet avdelingen, av disse er det 10 personer som bor samlokalisert. Videre er det 18 personer som har ambulante tjenester, inkludert barn med tjenesten avlasting i hjemmet.

Det å ha en meningsfull og aktiv hverdag, er noe som har høyt fokus i avdelingen. Ansatte bidrar, ut fra hva som er viktig for den enkelte, med aktiviteter som turer, bading, klubb, håndball etc.

Avdelingen har ett godt arbeidsmiljø, der hver enkelt bidrar til at vi opplever å ha gode arbeidsdager.

Faglig fordypning

Det er stor variasjon innen diagnoser. Studenter vil kunne fordype seg i autismespekter diagnoser, epilepsi, utviklingshemming, psykiatri, multifunksjonshemming og alderssomatikk.

Videre vil studentene kunne lære mer om vedtak i kap. 9 og kap.4. Studentene vil kunne få innblikk i hvilke typer tjenester som gis, fra 2:1 tjenester til koordinator oppdrag. Studenter vil lære om hvordan vi samhandler med andre fagområder og instanser, for å nå målet om samordnet og helhetlig tjenestetilbud. 

Avdelingen legger stor vekt på individuell oppfølging, og god kvalitet til tjenestene som gis for å dekke behov som er viktig for den enkelte. Pårørende samarbeid er viktig i koordinering og utforming av tjenestetilbudet. Studentene vil få innblikk i hvordan medarbeidere har søkelys på sin rolle, og etiske refleksjoner på det å jobbe i andres hjem.

Alle fagartikler