Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Oppfriskningskurs i legemidler for sykepleiere

Kurset gir en kort innføring i tema det er viktig at sykepleiere har god kunnskap om.

Dette oppfriskningskurset i legemiddelhåndtering for sykepleiere gir en kort innføring i tema det er viktig at sykepleiere har god kunnskap om.

Pensum til kurset finnes i bøkene “Legemidler og bruken av dem 37 ºC” (Nordeng, H og Spigset, O, 2018) og “Legemiddelhåndtering 8.utg” (Andberg, L, Winther Munkerud, M, Nilsen, M og Viktil, K.K, 2020). Det forutsettes at dette er litteratur som er tilgjengelig for den som skal ta kurset.

Om kurset

Kurset er delt opp i to deler. Disse er videre bygget opp av ulike moduler basert på de ulike temaene som anses som sentrale områder som sykepleiere bør ha god oversikt over i sin praksis. Målgruppen for kurset er ferdig utdannende sykepleiere med behov for oppfriskning av kunnskapen innen tema legemidler.
I Norge vil vernepleiere håndtere legemidler utenfor spesialisthelsetjenesten på samme måte som sykepleiere. Kurset vil derfor også være relevant for vernepleiere i kommunehelsetjenesten.

Klikk på bildene under for å komme til de ulike delene.

Kunnskapstestene til denne ressursen er K+ innhold, og kun tilgjengelig for helsepersonell og studenter tilhørende helseforetak, kommuner eller utdanningsinstitusjoner som er samarbeidspartnere av Kompetansebroen. Logg deg inn med din jobb- eller student-epostadresse for å få tilgang.

Les mer om kunnskapstestene her

Kunnskapstesten del 1 inneholder 33 spørsmål hvor noen av spørsmålene har flere riktige svaralternativ og noen har kun ett riktig svaralternativ. Del 2 inneholder 64 spørsmål, og her har spørsmålene kun ett riktig svaralternativ. Det gis 1 poeng per oppgave, og på oppgaver med flere riktige alternativer må man ha alle riktige for å få poeng.

De er basert på tekstene, filmene og oppgavene presentert i oppfriskningskurset samt de to fagbøkene “Legemidler og bruken av dem 37 ºC” (Nordeng, H og Spigset, O, 2018) og “Legemiddelhåndtering 8.utg” (Andberg, L, Winther Munkerud, M, Nilsen, M og Viktil, K.K, 2020).

Kravet til godkjent test er at 80 % av oppgavene er besvart korrekt. Du får resultatet av testen umiddelbart etter å ha svart på siste spørsmål. Ved å klikke på «Se svar» kan du gå igjennom hele besvarelsen og få informasjon om hvilke spørsmål som er besvart riktig og hvilke som er besvart feil. Resultatet av testene vises på “Min side”. Her vil du også finne ditt kursbevis.

Alle fagartikler