Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Praktisk test

Her finner du plan for gjennomføring av praktisk test!

Bilde: Shutterstock

TESTE, VIDEREUTVIKLE OG EVALUERE

«Hva er innafor?» er utviklet av fagfolk. Det øker sannsynligheten for at det vil fungere godt for både pasient og personell. Neste skritt er å prøve ut, videreutvikle og evaluere verktøyet i en såkalt praktisk test. Om verktøyet viser stor nytte, så vil det tas i bruk som en del av pasientbehandlingen i Østfold.

INVOLVERTE ENHETER

  • Halden kommune: hjemmetjenesten og helsehuset
  • Sarpsborg kommune: hjemmetjenesten og helsehuset
  • Sykehuset Østfold: akuttgeriatrisk avdeling, lungeavdelingen og hjerteavdelingen

OPPSTART

01.09.2022

PRAKTISK GJENNOMFØRING

Testen skal inkludere 15 KOLS-pasienter, 15 hjertesviktpasienter og 30 pasienter fra akuttgeriatrisk avdeling. Det er utnevnt testkoordinatorer fra alle involverte enheter. Disse har ansvar for å:

  • Planlegge testen i fellesskap
  • Gi opplæring og informasjon i egen enhet
  • Koordinere forløpet for den enkelte pasienten underveis i testperioden
  • Dele erfaringer og utvikle verktøyet sammen underveis i testperioden

I mangel av en egnet digitalt løsning, så vil selve skjemaet som brukes i testen sendes på papir i utreisekonvolutten. (Om evalueringen viser at den nye arbeidsformen er god for både pasient og personell, vil partene investere i utviklingen av et nytt og egnet digitalt verktøy som kan brukes på tvers av kommuner og sykehus.) Når egnet pasient er inkludert av overlege på sykehus, så vil de to aktuelle testkoordinatorene opprette kontakt og sikre at nødvendige avtaler gjøres. De sørger videre for at sykehuspersonellet fyller ut skjemaet, lagrer det i en tilgangsstyrt mappe og sender dette i utreisekonvolutten sammen med pasienten. Så sørger de for at personellet i mottakende tjeneste skanner skjemaet inn i Gerica, at målinger registreres og at digital konsultasjon og eventuell veiledning på telefon gjennomføres.

EVALUERING

Verktøyet skal evalueres for klinisk nytte, pasienttilfredshet og brukertilfredshet blant helsepersonell. Følgende datamateriale vil brukes: journal (hvis nødvendige godkjenninger kommer på plass), kvalitative intervjuer av pasienter og helsepersonell, transkriberte refleksjonssykluser og såkalte dagboknotater. Krav knyttet til personvern, pasientrettigheter, konfidensialitet, samtykke mv ivaretas av Sykehuset Østfold HF og Høyskolen i Østfold.

Alle fagartikler