Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Seksjon for funksjonshemmede i Indre Østfold

Seksjon for funksjonshemmede er en av fire seksjoner innen Kommunalområdet helse og mestring i Indre Østfold kommune. Seksjonen er delt i 2 enheter. Enhetene består av 21 tjenestesteder og har ca. 290 årsverk som dekker områdene bofelleskap/samlokaliserte boliger med tjenester i hjemmet, avlastning og dagtilbud. 

Foto: Indre Østfold kommune

Avdelingene er lokalisert i Hobøl, Spydeberg, Askim, Mysen og Trøgstad. Avdelingene har ulike arbeidstidsordninger, døgnturnus med egen tariffavtale, kalenderplan og ordinær arbeidsplan. Seksjonen drifter også en fritidsklubb i Mysen, hvor lærlingene i stor grad har ansvar for den praktiske driften.

For mer informasjon se Indre Østfold kommunes organisasjonskart.

I avdelingene er det ansatt vernepleiere, sykepleiere, andre med høyskoleutdanning, helsefagarbeidere, aktivitører, fagarbeidere og assistenter. Avdelingene ledes av avdelingsledere og har vernepleier 1 med fagansvar og stedfortrederfunksjon. Vi har 2 fagkonsulenter som jobber med strategisk fagutvikling i seksjonen.

Brukermedvirkning og utvikling av tjenestetilbudet er viktig. Seksjonen har et brukerråd som fungerer bra, og det jobbes med å utvide dette for hele seksjonsområde.

Se filmen “Bli en del av oss som jobber med personer med funksjonsnedsettelse”

Les mer om faglig fordypning her

Avdelingene ivaretar behovet for helsetjenester, praktisk bistand, opplæring og aktiviteter. Aldersmessig så dekker vi alle aldre. Det er stor variasjon på i bistandsbehov.

Det er ulike diagnoser som studenter kan fordype seg i. Disse er utviklingshemming, autismespekter, ADHD, epilepsi, sjeldne diagnoser, psykiske lidelser, multifunksjonshemming, somatikk og demens.

Videre vil studentene kunne ta del i praktisk utøving av tjenesten der vedtak i HOL kap. 9(Lov om kommunale helse- og omsorgstjenester) og PBRL kap. 4(Lov om pasient- og brukerrettigheter). er aktuelt.

Studentene vil få innblikk i de typer tjenester som gis. Studenter vil lære om hvordan vi samhandler med andre fagområder og instanser. Dette for å nå målet om samordnet og helhetlig tjenestetilbud. Mulighet til å delta på personalmøter, ansvarsgruppemøter, veiledning med spesialisthelsetjenesten, fagmøter, høyskolesamlinger, m.m.

Avdelingene legger stor vekt på individuell oppfølging.
Det viktig med god kvalitet i tjenestene som gis for å dekke behovet til den enkelte. Arbeidsprinsippene er målrettet miljøarbeid og vernepleierens arbeidsmodell. 

Pårørende samarbeid er viktig i koordinering og utforming av tjenestetilbudet. Studentene vil få innblikk i hvordan medarbeidere har søkelys på sin rolle, og etiske refleksjoner på det å jobbe i andres hjem og å gi en meningsfull hverdag.

Les mer om første dag i praksis her

Oppmøtetidspunkt avtaler du direkte med avdelingen. Veileder vil møte deg på avtalt tid og sted.

Du benytter eget tøy, og tar med deg innesko. Klær og sko etter værforhold.

Tilgang til Elektronisk pasientjournal EPJ, administreres ved hver enkelt avdeling. Arbeidstid og turnus avtales første dag.

Beskrivelse av de ulike tjenestetilbudene i seksjonen:

Alle fagartikler