Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

USHT– Vestfold og Telemark

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester sitt overordnede samfunnsoppdrag er å bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester sitt overordnede samfunnsoppdrag er å bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) sitt overordnede samfunnsoppdrag er å bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene gjennom fag- og kompetanseutvikling og spredning av ny kunnskap, nye løsninger og nasjonale føringer. 

Utviklingssentrene skal bidra til utvikling innenfor nasjonale satsningsområder, med utgangspunkt i lokale behov. Helsedirektoratet delfinansierer sentrene og gir årlige samfunnsoppdrag for sentrenes satsningsområder.

USHT har tett dialog med helsepersonell som jobber ute i tjenesten, for å kartlegge hvilke lokale behov som finnes. Det er via helsepersonell som står i hverdagens utfordringer, og gjennom nettverk og ulike kurs at USHT får unikt tverrfaglig overblikk over helsetjenesten i Vestfold.

Sandefjord og Porsgrunn er vertskommuner

Det er ett utviklingssenter i hvert fylke, men på grunn av fylkessammenslåingene i 2020 har noen fylker nå to utviklingssentre. I Vestfold og Telemark er det Sandefjord som er vertskommune for USHT-Vestfold og Porsgrunn som er vertskommune for USHT-Telemark. Utviklingssentrene til Vestfold og Telemark vil bestå som egne senter frem til evaluering i 2023 og har et tett samarbeid.

USHT-Vestfold samarbeider med USHT-Telemark på flere områder. Det gjelder både prosjekter, ABC-opplæringer og nettverksarbeid. Eksempler på dette er Velferdsteknologiens ABC, Mitt livs ABC og digital opplæringspakke innen palliasjon.

USHT- Vestfold er en del av det regionale støtteapparatet til Leve hele livet reformen sammen med Statsforvalteren i Vestfold og Telemark og KS. Støtteapparatet bidrar til å tilrettelegge for nettverksamarbeid, deler informasjon, gir råd og veiledning til kommunenesektoren som skal gjennomføre planlegging og endringsarbeid i tråd med reformen.

USHT-Vestfold er administrativt og faglig samorganisert innenfor sykehjem, hjemmetjenester, rehabilitering, botiltak, rus og psykisk helse med kommunalsjefen som øverste leder, og har kontorer ved rådhuset i Sandefjord.

Den nasjonale visjonen til Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester er:

Utvikling gjennom kunnskap

Nasjonale satsingsområder for 2022:

Samarbeidspartnere

  • Statsforvalteren i Vestfold og Telemark
  • Kommuner i region Vestfold
  • Sykehuset i Vestfold
  • Universitetet i Sørøst Norge
  • SOF
  • Pasient og brukerorganisasjoner
  • Fagskolen Vestfold og Telemark
  • Fagorganisasjoner
  • NAKU
  • KS

USHT- Vestfold har stor aktivitet og deres hjemmeside finner du her

Ansatte ved USHT- Vestfold

Henriette Ruud

Rådgiver

Henriette Ruud

Rådgiver

Foto: USHT

Charlotte Vidum Standaren

Rådgiver

Kaja Hvitstein-Strøm

Rådgiver

Gunnbjør Furuset

Rådgiver

Anita Nilo

Rådgiver

Therese Midtgaard Jensen

Rådgiver

Elisabeth Lohne Edvardsen

Rådgiver

Alle fagartikler