Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Samhandlingsmøte mellom leger på Ahus og leger i opptaksområdet

av Anne Bull Enger Wiel

Møte nr. 4 i Ahusforum ble avholdt 5.12.2023. Det arbeides blant annet med å få på plass en konfereringstelefon for legene i primærhelsetjenesten med spesialist i psykiatri slik det fungerer i somatikken.

Ahus har åpnet for at pasienter kan ta kreatinin-måling 2 timer før bildediagnostikk med kontrast ved lab-senteret i “Glassgata”.

I neste møte er et av temaene “Kreftoppfølging; oppgaveoverføring til fastlegene“. Kom gjerne med innspill til aktuelle tema ved å kontakte oss.

Utfordringsbildet i sykehuset er som før, mange henvisninger og mange pasienter som ligger utskrivningsklare. I kommunehelsetjenesten er bildet ganske likt, med stor pågang på fastlegetjenesten, legevaktene og omsorgstjenesten. Slitasjen på den enkelte er merkbar. Sykefraværet øker. Det er viktig å komme sammen, både for å blåse ut og for å forstå.

I vedlagt referat kan du lese mer om hvilke saker som ble diskutert. Konferering, dialogmeldinger, veiledningsplikt innen psykisk helse og rus, forberedelser til vintersesongen, oppgaveoverføring, polikliniske kontroller ved sykepleier versus lege og praksiskonsulentordningen var blant sakene. Du får også en orientering om hvordan Ambulerende sykepleierteam kan brukes i samhandlingen og om samhandlingsprosjektet “Integrerte helsetjenester”. Prosjektet fikk forbedringsprisen for 2023.

Neste møte er 5.mars 2024. Dersom du har innspill til forumet eller har lyst til å delta, ta kontakt med leder (mogl@ahus.no) eller sekretær (lene.gjelseth.dalbak@ahus.no).