Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Forskning i Helsefellesskap Oslo

Forskning i helse- og omsorgssektoren spiller en avgjørende rolle for å styrke samhandlingen mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Den bidrar ikke bare til å finne gode løsninger, men også til å forbedre pasientbehandling, utvikle nye behandlingsmetoder og øke kunnskapen om komplekse medisinske tilstander.

Tittel: Forskning i Helsefellesskap Oslo Illustrasjon: ShutterstockTittel: Forskning i Helsefellesskap Oslo Illustrasjon: Shutterstock

Forskning kan bidra til å finne gode løsninger på samhandlingen mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten, og har også en avgjørende rolle for å forbedre pasientbehandling, utvikle nye behandlingsmetoder og øke kunnskapen om komplekse medisinske tilstander. Forskning relatert til kommunale helse- og omsorgstjenester er og i vekst , og det vil være behov for ytterligere forskningsinnsats i denne sektoren i årene som kommer.

På denne siden ønsker vi framover å presentere ulike forskningsprosjekter som foregår i helse- og omsorgstjenestene i Oslo, samt publikasjoner fra nylig gjennomførte prosjekter.

Kjenner du til prosjekter eller publikasjoner som burde bli presentert? Ta gjerne kontakt med lokal redaksjon for å få publisert informasjon om ditt prosjekt.

Helsefaglig forskning i Oslo kommune

Oslo kommune har ansvar for å sikre helse- og omsorgstjenester til en befolkning på i overkant av 700 000 innbyggere. Forskning og utviklingsarbeid er nødvendig for å oppnå gode og bærekraftige tjenester. Byens universiteter og høgskoler, samt også enkelte utenbys forskningsinstitusjoner er gode samarbeidspartnere på dette området.

Tradisjonelt har det foregått mye mer forskning i spesialisthelsetjenesten enn i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, selv om størstedelen av helsetjenestene i Norge ytes i kommunen. De siste årene har det imidlertid blitt satt søkelys på viktigheten av mer forskning i de kommunale tjenestene og det har også blitt lyst ut forskningsmidler spesielt innrettet på forskning i kommunen. Her har eksempelvis KS vært en pådriver. Du kan lese mer på deres side om forskning for, i og om kommunesektoren. I Oslo kommune er både Helseetaten og Sykehjemsetaten, samt helse- og omsorgstjenestene i bydelene involvert i helsefaglig forskning. Det er også utviklet en egen FOUI-strategi for Oslo kommune som omfatter helsefaglig forskning, så vel som forskning på andre tjenesteområder i kommunen.

Forskning ved Oslo Universitetssykehus

For å vurdere hvilken forebygging, behandling og rehabilitering som er den beste, må vi kontinuerlig øke kunnskapen vår om menneskekroppen og de sykdommene som kan ramme oss. Oslo universitetssykehus (OUS) har noen av landets fremste forskningsmiljøer innenfor medisin og helsefag. Forskningen skjer i utstrakt samarbeid med Universitetet i Oslo, andre universiteter og høgskoler og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere. Forskningen spenner fra molekylær grunnforskning til pasientnær anvendt forskning. Forskningsaktiviteten ved sykehuset er høy, med omlag 2400 fagfellevurderte vitenskapelige artikler i norske og utenlandske forskningstidsskrifter hvert år. Les mer om forskningen som foregår ved OUS på våre forskningssider.

Forskning ved Diakonhjemmet sykehus

Diakonhjemmet sykehus har høy forskningsaktivitet, med vekt på klinisk forskning for å gjøre pasientbehandlingen mer treffsikker. Sykehuset har flere nasjonale og regionale tjenester og er vertsinstitusjon for forskningssenteret REMEDY. Les mer om forskning som foregår ved Diakonhjemmet sykehus på våre forskningssider.

Forskning ved Lovisenberg Diakonale sykehus

Forskning som gjør en forskjell: Vi forsker med pasientene, utvikler innovative behandlingsformer og helsetjenester og kvalitetssikrer eksisterende behandling. Les mer om hva som foregår av forskning ved Lovisenberg sykehus på våre forskningssider.

Forskning ved Akershus univeritetssykehus

Akershus universitetssykehus (Ahus) har utstrakt forskningsvirksomhet. Forskningen er en del av vår kjernevirksomhet. Aktive forskningsmiljøer bidrar til å styrke kvaliteten på behandlingstilbudet. Derfor er forskningen tett integrert med den kliniske delen av virksomheten. les mer om hva som foregår av forskning ved Ahus på våre forskningssider.