Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Vi trenger å høre til #lagplass

Hver femte person i Norge har få eller ingen å vende seg til når de har det vanskelig, og det er flere som er ensomme nå enn før pandemien. Å gjøre noe meningsfullt sammen med andre kan motvirke ensomhet, utenforskap og psykiske belastninger.

Jente i rød kjole på gressletteIllustrasjon: Shutterstock

I år oppfordres det til markeringer som skaper gode og meningsfulle møter mellom forskjellige mennesker. Temaet er del av en treårig strategi hvor fellesskap, inkludering og forebygging av utenforskap vil være overbyggende tema. Det er også lansert en film i forbindelse med markeringen av dagen som du kan se ved å klikke på bildet under:

Om Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse markeres 10. oktober som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden, og det oppfordres i år til felles innsats mot utenforskap og ensomhet hvor budskapet er at vi trenger å høre til. De har blant annet laget en filmserie hvor Thomas Seltzer har samtaler om utenforskap og ensomhet med psykologspesialister, forskere og lærere, og du finner materiell som kan brukes til egen markering her. Målet med den nasjonale kampanjen er å øke befolkningens kunnskap, forståelse og åpenhet om hva som styrker og svekker den psykisk helsen. Mental Helse har koordinert kampanjen siden 1992 på oppdrag fra Helsedirektoratet (Verdensdagen.no).Du kan lese mer om Verdensdagen for psykisk helse her.

Fagressurser på Kompetansebroen

Kompetansebroen deler gjerne fagressurser innen dette tema og noen av dem finner du ved å klikke på bildene under:

  • Selv­mords­forebygging

    Somatisk spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjenesten
    Ca. 70 min
  • NAPHA

    Les mer om Nasjonalt Kompetansesenter for Psykisk Helsearbeid

Har du fagressurser du mener at Kompetansebroen bør dele, ta gjerne kontakt på kontakt@kompetansebroen.no

Flere aktueltsaker