Helsefellesskap Innlandet viderefører avtalen om Kompetansebroen
Strategisk samarbeidsutvalg (SSU) har enstemmig vedtatt å videreføre avtalen med Akershus Universitetssykehus HF om drift og ansvarlig redaksjon for Kompetansebroen.
Strategisk samarbeidsutvalg (SSU) har enstemmig vedtatt å videreføre avtalen med Akershus Universitetssykehus HF om drift og ansvarlig redaksjon for Kompetansebroen.
For tolvte gang ble Krisekonferansen arrangert 14. november. Årets tema var «Livreddende helsehjelp er mer enn hjerte- og lungeredning – hvem gjør hva etter intoks?»
Hva er egentlig et traume, og når er en hendelse potensielt traumatiserende? Og hva gjør at noen er mer robuste til å tåle et traume enn andre? Hør om dette og få mange gode råd fra Silje Mørup Ormhaug i denne episoden av Helhjerta.
Fagdagen var fullbooket, og det kom fagpersoner fra flere steder i Innlandet. Hovedforeleser Bjørn Lichtwarck, spesiallege og forsker ved alderspsykiatrisk avdeling ved Sykehuset Innlandet, snakket både om ulike demensdiagnoser, hvordan de påvirker hjernen og hvilke symptomer og utfordringer sykdommene kan gi. Han snakket også om forskning på demens og hva som kan forventes framover. Janicke […]
Kompetansebroens brukere får nå muligheten til å markere det innholdet de ønsker å fremheve som favorittinnhold.
Hukommelsesteamet i Nord-Aurdal planla og gjennomførte pårørendeskole i høst. Det ble lagt opp program for 5 torsdagskvelder, der noen ble holdt på Valdres lokalmedisinske senter (VLMS) og noen i Aurdal institusjon. Videre kan du lese mer om hvordan de gjorde det.
Hva er det? Dette er et opplæringsprogram hvor det i utformingen er lagt vekt på innspill fra ulike pårørende, fra studenter og fra forskjellige fagpersoner i kommunehelsetjenesten. Det er USHT Innlandet (Oppland) og Fagskolen Innlandet som har utarbeidet opplæringsprogrammet, i samarbeid med NTNU Gjøvik, Institutt for design. Her finner du Sett, hørt og forstått. Opplæringsprogrammet […]
Hva er egentlig et spiseproblem eller en spiseforstyrrelse, og hvor mye må man spise for at man blir en overspiser?
Pårørendeundersøkelsen IVARETATT? gjennomføres snart for tredje år på rad. Undersøkelsen er gratis og er et enkelt og nyttig verktøy for kommunene.
Vi hører mye om høy turnover på sengeposter og utfordringer med å beholde sykepleiere over tid. Men hvordan er det egentlig å være sykepleier på en sengepost og hva er det som gjør at sykepleiere velger å bli?